Сигнализирай!

Дадоха ход на делото срещу бившата полицайка Симона Радева (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
344
0

Дадоха ход на делото срещу бившата полицайка Симона Радева. Тя е обвинена в укриване на Георги Семерджиев, който през юли 2022 г. причини тежка катастрофа на булевард „Черни връх“ в София. При инцидента загинаха две млади жени.

Според тричленния съдебен състав няма основание делото да бъде върнато на прокуратурата. Днес се проведе разпоредително заседание по делото, като то ще продължи с разпит на свидетели на 19 ноември, информира БТА.

Симона Радева към момента е на свобода с наложена мярка „подписка“. Тя е обвинена за това, че на 05.07.2022 г., в София, в качеството си на младши инспектор-полицай в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“ към 01 РУ-СДВР, е спомогнала Георги Семерджиев, за да бъде осуетено наказателно преследване срещу него. Според обвинението тя е осигурила метална стълба, с която Семерджиев се изкачил до терасата на жилището си в София, влязъл вътре и се е укрил.

Убиецът с джипа. И полицайката до него

По досъдебното производство са разпитани осемнадесет свидетели, назначени са експертизи, приобщени са веществени доказателства и относими документи. Делото бе внесено в съда от прокуратурата на 25 юли.

В началото на заседанието Радева и адвокатът ѝ Марио Найденов поискахазаседанието да се води при закрити врата, заради възможността да се разгласят факти от личния живот на подсъдиматавъв връзка с разпита на Георги Семерджиев, който е свидетел по делото. Съдът отхвърли искането, като отчете, че разпоредителното заседание има подготвителенхарактер, няма да се изслушват свидетели, а и основен принципна съдебния процесе прозрачността.

Вижте скандални разкрития за Симона Радева и полицейския чадър над Семерджиев (видео)

Адвокат Найденов посочи, че няма основание делото да се върне на прокуратурата, тъй като не са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила. Според него няма основание за прекратяване и спиране на наказателното производство.

Георги Семерджиев бе осъден на 20 години затвор за тежката катастрофа на бул. “Черни връх” през юли 2022 г., при която загинаха две момичета. По време на делото бе разпитана бившата полицайка Симона Радева. Тогава тя отрече да е помагала на Георги Семерджиев да се прибере в дома си чрез стълба, във вечерта на катастрофата, и че е отишла след това в дома му.

Надяваме се и очакваме справедливо наказание за поведението на служител на МВР, който вместо да пази хората, пази престъпника!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.