Сигнализирай!

Отново изслушаха съдия Цариградска във връзка с отправените ѝ заплахи (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
146
0

Отново изслушаха съдия Цариградска във връзка с отправените ѝ заплахи. Магистратът от Плевен е поканена по нейно настояване.

Според Владислава Цариградска до момента няма никакво развитие по разследването за отправените заплахи за живота ѝ, както и за сигурността на семейството ѝ. По думите ѝ мейлите със закани не са дело на задържания по случая скитник, известен като "Червения пират", а на цяла мрежа, която стои зад него.

През април съдия Цариградска сезира с писмо председателя на Върховния касационен съд и Съдийската колегия за заплахи за съдийската ѝ независимост, както и за живота и сигурността ѝ. Името ѝ беше замесено около убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, след като стана ясно, че той я е заплашвал като един от магистратите, разглеждал негов имотен спор.

„Разбирате, че е някак нелепо като професионалист да говоря за вяра и невяра. Изглежда крайно неразумно. Другите версии, които изглеждат много по-обосновани, се късаят за мрежа - сериозно структурирана и организирана. До момента не се проверява и се отказва да се положат разумни усилия да се провери дали това не е мрежа”, каза Цариградска.

Припомняме, че беше констатирано, че “Червения пират” страда от психично заболяване. Според разследващите има достатъчно доказателства, че именно той е авторът на заплахите срещу съдия Владислава Цариградска, отправени ѝ след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Събрани са и доказателства, че той е заплашвал и вицепремиера Мария Габриел, вътрешния министър Калин Стоянов, директора на СДВР и много други публични личности. Прозвището “Червения пират” е взето от негови имейли, на които се подписвал. Конкретни мерки срещу заплахите обаче така и не бяха предприети. 


 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.