Сигнализирай!

Мъж получи две години затвор за шофиране след употреба на кокаин

Gospodari.com
Gospodari.com
16.10.2024 г.
302
0

Мъж получи две години затвор за шофиране след употреба на кокаин. Наказанието следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „общ“ режим и 1 000 лв. глоба, пише NOVA

Софийската районна прокуратура осъди мъж, шофирал след употреба на кокаин, след като вече има присъда за идентично престъпление. На 14 октомври 2022 г. обвиняемият шофирал лек автомобил по бул. „Петко Ю.Тодоров“, когато бил спрян за полицейска проверка. Полицаите му направили тест, който показал, че шофира след употреба на наркотични вещества. Мъжът дал проби за изследване в болница, резултатите били положителни. 

Разследването е приключило с внасяне на обвинителен акт в съда. Състав на Софийския районен съд призна мъжа за виновен по повдигнатото обвинение и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за 2 години, което следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „общ“ режим и 1 000 лева глоба. Обвиненият е лишен от право да управлява моторно превозно средство за 2 години. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.

Коментарът на “Господарите”

Време е присъдите у нас за шофиране в нетрезво състояние и след употреба на наркотици да станат сериозни! Време е всеки един български гражданин да осъзнае колко важно е да седне зад волана отговорно и осъзнато! А за да се случи това са необходими сериозни мерки! Не просто фиктивни глоби и заплашване със затвор! 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.