Сигнализирай!

Чуждестранни сайтове определят българския футбол като "корумпиран и управляван от гангстерски банди"

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 19 часа
328
0

Чуждестранни сайтове определят българския футбол като “корумпиран и управляван от гангстерски банди”. Разгромът в Белфаст направи впечатление в доста страни, които отбелязаха крушението на състава на Илиан Илиев, предава сайтът “Тема Спорт”.

Полският przegladsportowy.onet.pl излезе с обширен материал, в който критиката е убийствена. „Брутално отстъпление на някогашната сила. Станаха за смях на континента. Не можеш да го наречеш по друг начин освен истинско богохулство – България загуби с 0:5 от Северна Ирландия! Това е пореден епизод от гигантската криза, през която преминава футболът в тази страна. Същата България, която спечели четвърто място на световното първенство през 1994 година, днес е наричана „посмешището на Европа“. Но това е най-малкият ни проблем.

Българският национален отбор става все по-зле с всяка изминала година, докато накрая стигна дъното. Фактът, че не сме успели да се класираме за голям турнир от 20 г., вече не впечатлява никого. Сега трудно постигаме дори епизодични победи. В квалификациите за последното европейско не спечелихме нито един от осем двубоя! В тези за Евро 2020 – само един, а за световното първенство – два.

В тазгодишната Лига на нациите (Дивизия C) спечелихме веднъж – 1:0 срещу Северна Ирландия, но в реванша се опозорихме и загубихме с 0:5. Общо в четири мача срещу Северна Ирландия, Беларус и Люксембург българите отбелязаха само един гол. Няма по-слаб отбор на Балканите в момента! Наскоро един от северномакедонските сайтове отбеляза, че този тим „изчезва от картата на Европа“.

Катастрофалните резултати са следствие от корупция, изключителна некомпетентност и управление на гангстерски банди, които убиват висши футболни представители. Общо за предходните години са убити 15 президенти на български клубове. Както отбелязва известният британски журналист Джонатан Уилсън - статистически в България работата на сапьор е по-сигурна от тази на шеф на футболен клуб!

Всичко заради банди, които – както пише „Гардиън“ – неофициално управляват много клубове. Футболът е лесна възможност за тях да перат мръсни пари и да правят такива от уреждане на мачове. BBC Radio 4 веднъж проведе разследване на този случай. Журналистите стигнаха до играч на националния отбор до 21 години, който в един ден беше бит от двама, а на другия ден получи предложение да продаде мача, в който трябваше да участва, за 20 000 евро“, пише в смразяващия за нас материал.

Коментарът на “Господарите”

Над 20 години нагло заграбване напълно унищожи българския футбол. Ние имаме нужда от цялостни реформи и изграждане на инфраструктура, грижа за младите таланти и ясна програма. А не месиански обещания от поредния замесен в схемата. Но докато се избират фигури като Гонзо, удобно поставени не за да направят промяна, а да продължат същия завет, то няма да се изместим по-нагоре в класациите. А напротив, ще трябва да обявим “край на българския футбол”. 


 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.