Сигнализирай!

Почти никой не получи известие от BG-Alert, но според шефа на "Пожарна безопасност" всичко е точно (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 10 часа
464
0

Почти никой не получи известие от BG-Alert, но според шефа на "Пожарна безопасност" зсичко е точно. Целта на днешния тест на BG-Alert е била да се изпробват устройствата на мобилните оператори, свързаността, начина, по който се създава съобщение и дали то се разпространява от клетките на операторите. Това заяви в ефира на NOVA директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” гл. ком. Александър Джартов. В този контекст тестът е преминал по план, смята той.

Припомняме, че днес беше извършен национален тест на системата BG-Alert. Оказа се обаче, че голям процент граждани не са получили текстовото съобщение за тревога на мобилните си телефони.

По думите на Джартов обаче проблем днес не е имало. 

Системата BG-Alert отново не сработи според очакванията

Днешният тест беше направен на тестове канал, създаден специално за такива ситуации. Този канал подлежи на управление. Когато направихме системата BG-Alert, направихме тест на канала, който ще се използва при възникване на опасни събития”, подчерта директорът на ГДПБЗН.

Интересен коментар на гл. ком. Александър Джартов за поредното несработване на системата BG-Alert. Само се надяваме скоро да не ни се налага да я използваме, защото единствено би всяла паника, но не и помощ!

Приложения в Европа предупреждават дори за влага, у нас BG-Alert мълчи за бедствия

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.