Сигнализирай!

17-годишната "шофьорка" във Варна, паркирала в подлез, редовно взима колата на баща си (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 3 часа
967
0

17-годишната "шофьорка" във Варна, паркирала в подлез, редовно взима колата на баща си, показва репортаж на NOVA. Причините за инцидента са несъобразена скорост и липсата на качества и умения на неправдоспособен водач на автомобил, разказва главният инспектор Петко Камбуров, който е началник на сектор “Пътна полиция” в морската столица. Мястото на инцидента е един от най-оживените подлези в града - за чист късмет няма пострадали пешеходци. Видеоматериали в социалните мрежи показаха, че това не е първото подобно нарушение на момичето. Предстои да бъдат разследвани.

По думите на полицейския началник все още няма резултати от кръвната проба за употребата на алкохол и наркотични вещества. При инцидента няма пострадали, освен водача на автомобила. Момичето е с фрактура на ръката, счупени гръден и шиени прешлени, без опасност за живота.

"Закъснявала за училище, взела ключовете от баща си и потеглила", посочи инпектор Камбуров. Той добави, че когато собственик предостави или допусне чрез бездействие употребата на автомобила от неправдоспособен водач, следва да бъдат образувани административно наказателни производства. Съставени са актове както на водача, така и на родителя. Прекратена е и регистрацията на автомобила за срок от 6 месеца.

Над 500 такива водачи са установени на територията на Варна за тази година.

Коментарът на “Господарите”

Безотговорността на родителите води до това. В желанието си да удовлетворят всички желания на децата си, много от тях не си дават сметка, че им дават оръжие на четири гуми, с което могат да унищожат и своя, и живота на много други хора. Нещо повече - учат ги, че автомобилът е като телефона - скъпа играчка и нищо повече. Крайно време е в подобни случаи сериозни наказания да търпят и неправоспособните шофьори, и родителите, допуснали те да се качат зад волана. Не е геройство на 17 да паднеш с кола в пешеходен подлез - чиста глупост е!

Сигнализирайте ни за подобни абсурди на gospodari.com - нека спрем тази ширеща се безотговорност преди поредните жертви на пътя!

 

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.