Сигнализирай!

Отличен Григор Димитров е на полуфинал в Стокхолм

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
126
0

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, ще играе на 1/2-финалите на турнира на твърди кортове в зала от категория ATP 250 в шведската столица Стокхолм, след като надигра с 2:0 сета (6:3, 6:2) швейцареца Доминик Щрикер за час и 10 минути игра.

Хасковлията беше изключително солиден на корта през целия мач, като първит сервис и бекхендът му бяха на отлично ниво. Димитров завърши мача с шест аса и четири двойни грешки, но пък спаси и седмете възможности за пробив, открили се пред съперника му. Той вкара 72% от първото си подаване и спечели 81% от разиграванията на него.

Григор, който спечели титлата в Стокхолм през 2013-а година и финалист и от 2014-а и 2017-а година, спаси две точки за пробив в третия гейм на първия сет, за да поведе с 2:1 срещу скромния швейцарец. Той е под номер 317 в световната ранглиста. Двамата бяха равностойни до 3:3, като българинът преодоля един критичен момент, в който спаси точка за пробив, поведе с 4:3, след това сам взе подаването на съперника и затвори първата част при 6:3 за 31 минути.

След мъчителна победа Григор Димитров е на 1/4-финал в Стокхолм

Димитров започна много силно втория сет, като поведе с 4:0, реазилизайки два поредни побива и взимайки общо седем поредни гейма. Едва при този резултат Щрикер успя да спечели свое подаване за 4:1, но след това родният тенисист отново показа превъзходството си за 5:1. Швейцарецът успя да вземе още един гейм до края, но българинът затвори мача на свой сервис с 6:2.
Така Димитров се класира на петия си полуфина през сезона, където утре ще срещне Талон Грикспоор от Нидерландия, който се наложи изненадващо над Холгер Руне от Дания със 7:5, 7:6 (5). Двамата имат един мач помежду си, спечелен от Димитров в три сета на US Open. В събота те ще излязат на корта не преди 19:00 часа българско време.

Българинът преследва класиране на полуфинал в третия турнир в зала за годината, в който участва. В Марсилия той игра финал, а в Ротердам стигна полуфиналите. Григор все още се стреми да се класира за Финалите на АТР. Задачата му няма да бъде лесна, тъй като изостава с 635 точки от осмия в момента Андрей Рубльов.

Видео: Tennis TV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.