Сигнализирай!

Дрон е атакувал дома на Нетаняху в Цезария

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
172
0

Дрон е атакувал дома на израелския премиер Бенямин Нетаняху в северния израелски град Цезария, съобщава BBC.

Говорител на израелското правителство е казал пред ДПА, че дронът е бил изстрелян от "Хизбула". Нетаняху не е бил в района по време на нападението. Няма пострадали, а други два безпилотни апарата са били прехванати.

Дронът е дошъл от територията на Ливан, обявиха от кабинета на Нетаняху.

В Цезария не са се задействали предупредителни сирени преди удара и експлозията на дрона. В социалните мрежи бяха публикувани кадри, на които се виждат хеликоптери във въздуха, които вероятно са преследвали дрона. 

Групировката "Хизбула" не е поела официално отговорност за атаката.

"Всичко е възможно по всяко време": Реакцията на Иран след смъртта на Насрала

Междувременно обаче обяви, че е изстреляла ракетен залп по района на Хайфа в Северен Израел, в отговор на израелската "агресия" срещу Ливан. Групировката уточни в изявление, че е "изстреляла голям ракетен залп" по район на север от Хайфа.

Израелската армия съобщи днес, че северната част на страната е била подложена на обстрел от Ливан и в много градове бяха задействани сирените за въздушна тревога. По-рано ливанското Здравно министерство обяви, че при израелски удар по кола, движеща се по магистрала от Бейрут за Северен Ливан, са загинали двама души.

В Тел Авив, на 55 км от Цезария, беше обявена въздушна тревога, след като дрон е приближил квартала "Глилот", където е разположена централата на израелското външно разузнаване Мосад, както и друг разузнавателен център. Въоръжените сили добавят, че въздушна тревога е била обявена и на други места в Северен Израел, включително в Тиберия.

През последните седмици войната на Израел с базираната в Ливан групировка "Хизбула" ескалира. Преди ден "Хизбула" каза, че планира да започне нов етап на военните действия, като изстреля повече управляеми ракети и дронове с взривове срещу Израел.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.