Сигнализирай!

БОЕЦ: Атанас Илков е личен "чадър" на Пеевски за схемите за купуване на гласове

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
169
0

БОЕЦ публикува документи, според които министърът на вътрешните работи Атанас Илков заедно с високопоставени ръководители в МВР разтварят чадър над схемите за купуване на гласове за Пеевски.

За първи път в официален документ на МВР се посочва информация за купуване на гласове конкретно за Пеевски и се посочва региона и населените места, в които се реализира схемата за купен вот. Казуса е следният:

Полицай Георги Гагов от РУ на МВР Велинград изпраща съобщение до свой колега – полицейски служител Симона Узунова. Съобщението гласи:

Ами сега. Дани Кучето по прякор и амбулантен търговец на акцизни стоки без бандерол и чадър на Пеевски за купуване на гласове от ромската махала на Община Септември и Велинград прикривал престъпления по чл. 235 от НК от съветници на ДПС и техни приближени“.

Симона Узунова подава докладна (донос) до Борис Бориков – шеф на РУ на МВР Велинград и тази докладна стига до министър Илков.

Още рокади в МВР: Илков махна шефа на "Вътрешна сигурност"

Министър Илков издава заповед за отстраняването на полицай Георги Гагов до 29.10.2024г. (до след изборите). Заповядва да започне проверка срещу него и заповядва да бъде извършена проверка дали полицай Гагов е предоставил тази информация на БОЕЦ. Министър Илков наказва полицая, който се е осмелил да спомене за купуване на гласове за Пеевски. Така на всеки полицай в системата се казва – Ако дори споменете името на Пеевски, или купуване на гласове за Пеевски, или направите контакт с БОЕЦ ще бъдете смачкани и отстранени.

Кой обаче е „Дани Кучето“?Отговор ни дава самият министър Илков. В своята заповед министъра казва:

„ Явно е, че текстовото съобщение съдържащо прякора „Дани Кучето“ и твърдения относно търговия с акцизни стоки без бандерол , прикриване на престъпления против изборното законодателство и престъпления по чл. 235 от НК визира директора на ОД МВР Пазарджик – Даниел Бараков"

Министър Илков получава данни, че висш полицейски шеф – Даниел Бараков – директор на ОД МВР Пазарджик разтваря чадър над купуването на гласове за Пеевски. Както и данни в кои точно населени места се извършват схемите и отстранява от длъжност полицая, който е подал тези данни.

 Заповядва проверка срещу него и разпорежда проверка дали информацията е подадена на БОЕЦ. Проверката се извършва под контрола и с активното участие на… Дани Кучето.

Схемите за купуване на гласове на национално ниво са сложни и изискват ресурс и преди всичко организация и осигуряване. В настоящия момент почти целият купен вот се фокусира към Пеевски. На дилърите трябва да се гарантира безопасност. Това става възможно с активното участие на МВР и директно под контрола на министър Атанас Илков. А той е под контрола на Калин Стоянов и Пеевски. Дилърите на гласове се привикват директно при шефовете на районни полицейски управления и им се казва – „Работите само за Пеевски. Ако откажете влизате на топло. Ако някой друг се опитва да купува на вашия терен давате знак и ние се оправяме с тях, а вас никой няма да ви закача. Действайте“. И им се дават имена на полицейски служители за директен контакт.

 Второто ниво на схемата е осигуряването на защита на самите полицаи, които са част от схемата. Сигналите срещу полицаи и служители на МВР се разследват от Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР. За целта още в края на март 2024г. Калин Стоянов назначи за шеф на ДВС Лазар Христов, за когото БОЕЦ изнесе множество данни, че е негоден да заема този пост. След упражненият натиск и за да минимизира щетите от предстоящите разкрития на БОЕЦ преди два дни министър Илков освободи от длъжност Лазар Христов и назначи Даниел Луков за директор на ДВС.

До тук се посочиха няколко имена на висшестоящи началници в МВР – Лазар Христов, Даниел Луков, Даниел Бараков, Борис Бориков. 

Ще ви ги представим накратко.

Кой е Лазар Христов? – Бивш директор на ОДМВР Стара Загора до март 2024г., когато Калин Стоянов го назначава за шеф на Вътрешна сигурност в МВР. Гражданите вероятно го помнят от случая в края на миналата година, когато след автомобилно преследване в Стара Загора при задържането му от полицията бе убит бивш състезател по борба. Лазар Христов по това време е шеф на областната дирекция на МВР в града, присъствал лично при задържането и давал разпореждания. След трагедията министър Калин Стоянов отиде лично в Стара Загора и защити Христов, като каза, че в този ден той е бил в отпуск. 

С какво Лазар Христов е заслужил подкрепата на Калин Стоянов и стоящия зад него Пеевски? Ето отговора – на местните избори през 2023г. в МВР Стара Загора е получен сигнал, че в Николаево се купуват гласове за кандидата за кмет на ДПС. Дилърите на ДПС се стъписват и се обаждат на Халил Летифов за помощ. Можем само да предполагаме какво се случва след това – Летифов се обажда на Пеевски, Пеевски се обажда на Калин Стоянов, който се обажда на Лазар Христов. И се случва следното – Лазар Христов – директор на ОД МВР Стара Загора отива лично на място в Николаево и разпорежда арестуването на… хората, които са подали сигналите и следят за купуване на гласове!

 Преди три месеца съда в Стара Загора обяви тези арести за незаконни. Всичко е документирано. Няма друг случай по време на избори директор на областна дирекция на МВР да ходи лично на място и да разпорежда арести и то срещу хората, които искат да спрат купуването на гласове, в случая за ДПС на Пеевски. Така Лазар Христов печели доверието на Пеевски и след това е назначен от Калин Стоянов за шеф на Вътрешна сигурност, за да пази и другите техни ченгета от разследване и проверки. И да ползват Дирекцията като бухалка срещу неудобните ченгета.

Кой е Даниел Бараков, соченият като ‚Дани Кучето“ и чадър за купуване на гласове за Пеевски. – началник на РУ – Велинград до 2021 г., след което началник на РУ – Панагюрище и началник на РУ – Септември. 

От август 2024 директор на ОДМВР – Пазарджик. Главен инспектор Даниел Благоев Бараков, заема длъжността началник на РУ – Велинград за няколко години до 2021 г. За този период в дирекция „Вътрешна сигурност“ по информация на БОЕЦ са постъпвали сигнали и оперативни данни за извършвани от него престъпления и други правонарушения свързани пряко или косвено със служебната му дейност. Главен инспектор Бараков в съучастие с началника на група „Криминална полиция“ при РУ Велинград, старши инспектор Борис Бориков не изпълняват своевременно длъжностните си задължения относно наказателно преследване на лица, за които има данни, че са извършители на престъпления. 

За прикриване на дейността си извършва и други престъпления в съучастие с Даниел Бараков и друг ръководен служител  на същото районно управление. Срещу Бараков има образувано производство (или поне е имало) в Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР. За него е образувано и досъдебно производство, заведено с № 17/2019 г. по описа на ОСлО при Окръжна прокуратура – Пазарджик. Министър Калин Стоянов преди няколко седмици извърши погром върху тази дирекция. С негова заповед дефакто тя е закрита и на нейно място е създадена нова структура със същите функции и оперативни задачи, но със сменено ръководство. 

Начело на тази изключително важна дирекция Калин Стоянов назначава именно Лазар Христов. Той трябваше да бъде разследван и подведен под отговорност за убития при задържането му от органите на МВР гражданин в Стара Загора в края на 2023г. Чрез това назначение и „структурната реформа“ в дирекция „Вътрешна сигурност“ Калин Стоянов осигури пълен контрол на Пеевски върху МВР. Новоназначените прекратяват преписките срещу себе си и използват дирекцията като бухалка срещу неподчинените служители. Осигуряват и безнаказаност за верните на Калин Стоянов и Пеевски.

 Дирекция „Вътрешна сигурност“ се занимава само с разследване на сигнали за извършени престъпления от служители на МВР.

Борис Бориков – началник група „КП“ при РУ – Велинград, началник участък „Сърница“, началник участък „Ракитово, а от 13.08.2024 г. началник на РУ – Велинград.

На 13.08.2024 г. Борис Борикав е назначен от Калин Стоянов за началник на РУ – Велинград. Преди това служители, които са го разследвали и задържали преди да стане полицай, са принудени да напуснат системата и да се пенсионират. Преди да започне работа в МВР Бориков е задържан от автопатрул от двама служители на РУ на МВР Велинград, докато управлява автомобил с преправен номер на рама. Изрязаната истинска част от каросерията с номера на рамата е била в багажника на автомобила. Служителите на МВР изпълняват своите задължения. Те задържат лицето Бориков и образуват преписка и съответната полицейска (криминалистична) регистрация. Преди 2013г. тази регистрация е заличена по искане на Бориков, преписките срещу него са унищожени и той кандидатства и е назначен за служител в системата на МВР.  Дни преди да бъде освободен, като министър Калин Стоянов назначава Бориков за шеф на същото РПУ Велинград.

Даниел Луков е бивш шеф на ОД МВР Пазарджик ( сменен е от Даниел Бараков). На 15.10.2024г. е назначен от Атанас Илков за шеф на Вътрешна сигурност в МВР. Срещу Луков има проверка в ДВС за неправомерно отклоняване на целеви финансови средства и подписване на документи с чужд електронен подпис. Прилагаме и номерата на прокурорските преписки – № 9183/2024г. РП и 4638/2024г. на ОП Пазарджик. Прилагаме и номерата на преписките в ДВС – № 2-991/2024г. и 2- 1412/2024г. Преписките са класифицирани и засекретени. Даниел Луков срещу когото има проверки във Вътрешна сигурност е назначен за шеф на Вътрешна сигурност!

Кой е Владимир Маринов – Владимир Петков Маринов е близък приятел с Николай Филипов (Ники Митничаря) – дилър на гласове за Пеевски и съдружник с Мартин Божанов – Нотариуса и е назначен от Атанас Илков на 05.09.2024г. за директор на ОД МВР Бургас – това показва разследване на BIRD.BG, които публикуваха снимки и доказателства.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.