Сигнализирай!

Родители протестират срещу преместването на гимназия на километри от настоящото ѝ местоположение (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
120
0

Родители протестират срещу преместването на гимназия на километри от настоящото ѝ местоположение, показва репортаж на NOVA. Румънската гимназия в столицата има договор да заема първия етаж на столичното 29-о училище “Кузман Шапкарев” до март 2025 година. То се намира в центъра на София. Обмисля се обаче преместването на децата в друга сграда в района на „Илиянци”. Родителите се притесняват, че децата няма как да стигат до новата сграда и че ще трябва да пътуват двойно повече.

„Официална информация какво ще се случи след март нямаме. Неофициално – ще преместят децата в сградата на бившия техникум по полимерни технологии. Тя изглежда плачевно”, сподели една от майките на ученик, излязла на протест. По думите на друга жена сградата не е обитавана от 2005 г.

От МОН са изпратили писмо до Столичната община, че Румънската гимназия иска шест допълнителни класни стаи, защото училището се развива. Междувременно 29-о училище „Кузман Шапкарев” също е увеличило своя план-прием, което означава, че двете учебни заведения не могат да продължат да функционират в една сграда. От СО ще предложат до края на учебната година децата от Румънската гимназия да остават в старата си сграда.

Надяваме се да се намери решение, които да не затруднява учениците и родителите им и да бъде оптимално за всички засегнати страни. Продължаваме да следим темата!

Сигнализирайте ни за подобни абсурди на gospodari.com.

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.