Сигнализирай!

YouTube войни: Свалиха филма на Любо Жечев за "Исторически парк", в отговор "пирати" свалиха и профила на Киро Брейка

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
660
0

YouTube войни: Свалиха филма на Любо Жечев за "Исторически парк", в отговор "пирати" свалиха и профила на Киро Брейка. Влогърът Любомир Жечев публикува своя филм за "Исторически парк", дълъг близо 3 часа. Той обаче бе свален от YouTube след сигнал от друг известен влогър - Киро Брейка, заради 13 секунди съдържание без авторско право, пише OFFNews.

Във филма се разказва за потенциални измами, извършени от Ивелин Михайлов чрез продажба на акции за атракциона "Исторически парк". Във видеото говорят свидетели, има дълъг разговор между Жечев и Михайлов, в който влогърът търси потвърждение на информацията си за пране на пари, схема на Понци и нелицензирана банкова дейност от страна на Ивелин Михайлов и кръга около "Исторически парк".

Кирил Кирилов, известен като Киро Брейка, от месеци публично поддържа Ивелин Михайлов, както и неговите партия "Величие" и "Исторически парк". Според публикация на Жечев във Фейсбук видеото му е било свалено по сигнал на Киро Брейка за нарушено авторско право. Междувременно "пирати" пък свалиха профила на Киро Брейка.

Ивелин Михайлов обяви в подкаста на OFFNews, че не става дума за схеми.

Журналистическо разследване още преди години разкри нередности във функционирането на парка, които предполагат, че става дума за финансова измама. Комисия в парламента също проверяваше дейността му.

Именно тези съмнения са поводът Жечев да реши да направи филм. Но в последните седмици преди премиерата влогърът се сблъсква с няколко опита да му се попречи, съобщи Свободна Европа.

Първо е заплашен със съдебен иск от адвокат на "Историческия парк". После част от хората, които е интервюирал, му пращат писма, че вече не са съгласни да бъдат показвани. Накрая той публикува филма в канала си, но платформата го сваля оттам – след жалба от друг влогър, който подкрепя създателя на "Исторически парк". За капак се намесват и държавни институции. Жечев е извикан в полицията да отговаря на въпроси за филма.

Проверката е за възможна измама и е по жалба от акционери в "Исторически парк", са обяснили от Районната прокуратура във Варна пред Свободна Европа. Те твърдят, че филмът заблуждаващо е представен като творба в подкрепа на атракциона.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.