Сигнализирай!

Група мотористи разора пътека в природен парк "Рила" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
466
0

Група от над 40 мотористи разора пътека в природен парк "Рила", показва репортаж на NOVA. За казуса сигнализира потребител в социалните мрежи. Случаят е от неделя и е поредният, в който се нарушава забраната за каране на превозни средства и атв-та. За престъплението са уведомени и органите на реда. Сигналът е подаден чрез националната система 112.

„Става въпрос за три отделни организирани групи, които са се събрали в района на Пазар дере и започва бързо предвижване. Вече имаме имена и снимки на някои от извършителите. Ще предприемем мерки по издирването им, за да може да им бъдат съставени актове. Санкцията е от 500 до 5000 лв., като в подобни случаи се налага най-солената глоба”, обясни в ефира на „Здравей, България” директорът на парка Красимир Андонов.

По думите му при подобни действия се нарушава повърхностният почвен слой, потъпкват се защитени видове растения и настъпва ерозия.

От началото на 2024 г. едно от най-честите нарушения на територията на НП „Рила“ е именно нерегламентираното движение на моторни превозни средства, в частност кросови мотори. Нарушителите се движат в големи групи, преминават с висока скорост по трудно достъпни терени и почти винаги отказват да спрат за проверка от служителите на парковата охрана и контрол. 

Липсата на контрол води до това. Вместо да пазим природата си, ние я съсипваме и дори няма кой да накаже виновниците. А последиците от действията им са за всички ни. Дано някой слънчев ден се събудим с някакво нормално самосъзнание - защото поведението на тези мотористи е далеч от това на нормални хора. Има места, подходящи и за техните занимания - крайно време е контролът да се затегне и те да бъдат принудени да използват тях.

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.