Сигнализирай!

Жителите на Сливница и Драгоман протестират заради липсата на обществен транспорт (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
71
0

Жителите на Сливница и Драгоман протестират заради липсата на обществен транспорт. Те блокираха магистралата, водеща към Сърбия, за да бъдат чути, разказва NOVA

Хората са недоволни, че не могат да се придвижват до столицата. Оплакват се и от безводие и проблеми със сметосъбирането. 

"Има проблем и с влаковете, които закъсняват с 15-20 минути. Хората няма с какво да ходят на работа. Общественият транспорт между населените места в общината също е изключително неадекватен", заяви Александър, един от протестиращите от Сливница. 

Коментарът на “Господарите” 

Редно е хората в близост до София да имат удобен транспорт, с който да ходят на работа. Не всеки е длъжен да има собствен автомобил, още повече, че в столицата мръсният въздух е ключов проблем, а автомобилният трафик е сред основните източници на замърсяване. Уж Столична община говори за мерки за справяне с него, а в същото време не успява да осигури така необходимия обществен транспорт. 

Крайно време е транспортът не само в столицата да стане достъпен и удобен, за да бъде предпочитан избор, какъвто е в повечето европейски страни. Така освен че ще се намалят вредните емисии във въздуха, ще се облекчи и трафикът, който е ключов източник на стрес и със сигурност влияе негативно на отношенията между хората и на разпределението на времето в забързаното ни ежедневие.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.