Сигнализирай!

Буферни зони в Перник за предаване на изборни книжа

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
86
0

Буферни зони в Перник за предаване на изборни книжа. Секционните избирателни комисии ще изчакват реда си за предаването на изборните книжа след края на изборния ден в организирани буферни зони. Това се прави с цел да се предотврати струпването пред Районната избирателна комисия, пише NOVA.

Ясни са първите резултати от изборите (видео)

Буферните зони са разположени в Двореца на културата, стола на община Перник и учебния корпус към Професионалната гимназия по облекло и туризъм. Изборният ден протече спокойно. 27 446 жители на област Перник са упражнили вота си до 16 часа днес. Избирателната активност е 26,24 процента и е с 5 процента по-висока от изборите през месец юни.

"Към настоящия момент има подаден един сигнал по отношение на действия на СИК, които не могат да се отразят на действителността на вота. Указано е на комисията да предприеме съответните действия за отстраняване на нарушенията, като например не са разпределили функциите си писмено. Има две секции, в които е преустановено гласуването с машина. Това са 115-а и 49-а на територията на община Перник”, каза председателят на РИК Румяна Петрова.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.