Сигнализирай!

Microsoft добави български език към приложение с изкуствен интелект

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 1 час
66
0

Microsoft добави български език към приложение с изкуствен интелект. Технологичният гигант обяви добавянето на нови езици в приложението Microsoft 365 Copilot, като българският език е едно от последните попълнения. Така общият брой на поддържаните езици става 42, пише Mediapool.

Microsoft 365 Copilot е инструмент с изкуствен интелект, който подпомага изпълнението на задачи, търсенето на информация, генерирането на творчески текстови формати и кодирането.

Може да се използва в рамките на работните приложения на Microsoft 365, които служителите използват ежедневно, като Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, или в рамките на бизнес чата.

Google Translate вече превежда и от ромски език

"Радваме се да обявим, че Microsoft 365 Copilot вече поддържа и български език. Това е значителна стъпка в осигуряването на достъп до най-новите технологични иновации за потребителите, говорещи български", казва Калин Димчев, кънтри мениджър на Microsoft за региона на Адриатическо море.

"С въвеждането на усъвършенствани инструменти за изкуствен интелект на български език, Microsoft не само признава уникалната култура и нужди на българските потребители, но и гарантира тяхното участие и ползи от технологичните постижения, които оформят облика на нашия свят", добавя той.

Microsoft 365 Copilot стартира през 2023 г. и оттогава непрекъснато се подобряват функциите му. Въз основа на обратната връзка с клиентите са направени над 700 актуализации на продукта и са доставили над 150 нови функции през тази година.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.