Сигнализирай!

Отново нарушения и куриози при броенето на бюлетините – вижте какво уловиха камерите (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
183
0

Отново нарушения и куриози при броенето на бюлетините – вижте какво уловиха камерите. В град Белица член на секционна комисия гласува вместо избирателите. Пред очите на колегите си без много приказки жената попълва празни бюлетини и ги разпределя за две партии. Отново в Белица невалидни бюлетини за минути се превърнаха в действителни гласове, а в село Краище подпечатваха машинни бюлетини, докато ги броят, разказва БНТ.

На видеонаблюдението в секция 010200004 в Белица се вижда как пред всички останали членове на комисията жената попълва празни бюлетини, като отбелязва номерата 8 и 18 - това са съответно "ДПС - Ново начало" и ГЕРБ-СДС

След попълването бюлетините се разпределят в двата купа за съответните партии. По информация на БНТ жената, която попълва бюлетините, е от квотата на "ДПС - Ново начало".

В известното плевенско село Буковлък сметките при броенето не излизат с две бюлетини, но член от комисията има бързо решение.

"Пиши ги както трябва да излизат, никой няма да ги отваря там", казва жена.

"А, не, не", се чува мъжки глас.

Въпреки желанието броенето започва отначало. В същото село, но в другата секция издирват член от комисията, който излязъл, а без него не може да приключи изборният ден.

"Ало, абе, малък, къде избяга? Трябва да се върнеш, за да подпишеш протокола, защото не можем да издадем нищо...Връщай се", се провиква мъж.

"Абе, човек! Няма какво да се оправяме! Аз няма да стоя тук до един часа заради теб", казва в отговор жена. Записът на една от секциите в Берковица не се получи, но пък броенето започна със снимка.

Затруднение при броенето имаше и в село Медковец. Там комисията преброи няколко пъти бюлетините, за да им излезе сметката. Въпреки това днес отново чувалите бяха отворени, тъй като в предадения протокол са написали общ сбор между гласуване с хартия и машина.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.