Сигнализирай!

ПП-ДБ намериха утеха в победата във варненските кметски избори

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
223
0

ПП-ДБ намериха утеха за изборните резултати в победата във варненските кметски избори, където и двамата им кандидати се изправиха срещу представители на ГЕРБ-СДС.

Янислава Шопова спечели с 9117 гласа срещу 7769 за Георги Недев в район “Одесос”. В “Приморски” Николай Желязков е получил 13 006 срещу 11 688 за Людмила Колева.

Избирателната активност е 28,46 % в "Одесос" и 31,98 % в "Приморски" - почти 3 пъти повече от миналата неделя, когато бе рекордно ниските 11%

През седмицата ЦИК издаде инструкции местните избори да бъдат разделени от парламентарните, тоест за местните да се осигурят отделни секции, помещения, урни. За Варна това означаваше спешно намиране на 2000 нови членове на комисии, 200 помещения и т.н. - общинската избирателна комисия не се съобрази, гласуваше се в общи зали, с общи комисии, просто урните бяха различни.

Така ПП-ДБ запази двата района във Варна. Общинският кмет (Благомир Коцев) също е от ПП-ДБ, другите три района са на ГЕРБ. До извънредния вот се стигна, след като победителите от миналата есен не излязоха навреме от фирми. Единият от тях бе Желязков, който повтори сега успеха си.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.