<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176635" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фен поля с би...

Новото бижу на ЦСКА ще бъде с капацитет от 16 000 места

24 Април 2023
0 210

Новият стадион “Българска армия” ще бъде с капацитет от 16 000 седящи места. Това обявиха днес от клуба и фирмата изпълнител на проекта.

Новото бижу на ЦСКА ще бъде с капацитет от 16 000 места
източник: булфото

Новото бижу в “Борисовата градина” ще бъде с изцяло покрити трибуни от метална козирка. Самата конструкция на стадиона ще бъде смесена. Сектор “А” ще бъде построен по стандартен начин на четири нива с админастративна част, докато другите три сектора ще бъдат от сгложяеми конструкции.

Началото на строителството трябва да започне през есента, но трябва да бъде гласувана проектната документация през различните инстанции. Всичко трябва да бъде в съответствие в закона и не трябва да се прескачат процедури. Строителството трябва да приключи в срок от 18 месеца от началото на стадиона.

Днес е специален ден за ЦСКА. Днес феновете на клуба и широката общественост ще имат възможността да се запознаят с проекта за новия стадион. Щастлив съм да бъда тук заедно с арихтектите, които работиха толкова време“, каза Филип Филипов.

Новото бижу на ЦСКА ще бъде с капацитет от 16 000 места
източник: булфото

Целта на клуба и нас беше да изградим модерно съоръжение, което да създаде отлични условия за страхотни изживявания на всички посетители. Стадионът може да бъде разделен на два подобекта. Ще има комфорт зона – обширно пространство, отворено към парка. Сектор А е една специална част. Един от най-впечатляващите обекти в цялата сграда. Може да се определи като модерна сграда на четири нива. Входните пространства които са предназначени от картодържателите от ниво бронз. Централно е основният вход, който ще помещава в себе си рецепция. След чекиране ще ги насочват към съответната зона, която е правилна за тях. Продължаваме с фен шопа и музея – ще бъде развито на две нива. Магазинът ще работи целогодишно и ще следваме всички тенденции за обзавеждане и функциониране. Спортно техничсака част ще бъдат разположени всички стаи, които са нужни за провеждане на мачовете. Разбира се, ЦСКА ще получи нова съблекалня, която ще е с всичко най-модерно.

Новото бижу на ЦСКА ще бъде с капацитет от 16 000 места
източник: булфото

Ще има нова модерна журналистическа ложа, зала за пресконференции. Ресторант, който ще работи целогодишно. Към него се предвижда професионална кухня, която да обслужва не само клуба. Имаме зона за стюарди, полицаи и хора, които ще се грижат за поддръжката на стадиона. Втората част от зоната за медиите, това е едно отворено пространство с директен достъп до трибунит. 50 работни места за журналисти и фотографи. Второто ниво, което комбинира фен шопа и музея. Този музей ще има различни модерни системи. 

Новото бижу на ЦСКА ще бъде с капацитет от 16 000 места

Третото ниво ще има една голяма зала за картодържателите със силвър ниво. Изцяло остъклена към терена. В нея ще има съвременни технологии и системи. Позволяват да се правят пресконференции, представяния, може и концерти. Отново са предвидени две сателитни кухни. Четвъртото ниво, ще е нивото с най-добрата видимост. Това е гаранция, че хората, които ще бъдат на това ниво, ще получат най-доброто изживяване на стадиона. Така нареченият контролна зона са предвидени работни места за хората, които ще управляват всички системи по време на събитията. Няма как да минем без въпросните сателитни кухни. Ще има индивидуално обслужване, което ще бъде насочено към 17 ВИП бокса. Те могат да бъдат декорирани по индивидуален проект” ,заяви архитект Александър Хаджиев.

7 милиона дават старт на реконструкцията на “Българска армия”

Общият капацитет ще достигне 16 000 места. Целта беше да осигурим максимален капацитет, като осигурим максимален комфорт за зрителите. Спазваме всички изисквания на УЕФА. Трибуните проектирани така, че имаме достатъчно входове и изходи за всеки сектор“, допълни архитект Калоян Дилов.

Новото бижу на ЦСКА ще бъде с капацитет от 16 000 места

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции