<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144892" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Осъдиха част...

ОАЕ все още не са отговорили на искането за видеоразпит на Васил Божков

19 Септември 2022
0 63

Близо 6 месеца Обединените арабски емирства не отговарят на искането на българските власти за видеоразпит на бизнесмена Васил Божков. Това съобщиха от Министерството на правосъдието за “Дневник” .

Божков пребивава в Дубай от около 2 години, докато срещу него има повдигнати 18 обвинения. По негова информация съдът в ОАЕ е отказал да го екстрадира, но прокуратурата не е коментирала твърдението.

Осъдиха частната лотария на Васил Божков да плати близо 48 млн. лева невнесени данъци

ОАЕ все още не са отговорили на искането за видеоразпит на Васил Божков
БулФото

В началото на април бе отправено искането за разпита му. Цели две години след акцията на прокуратурата срещу Божков и малко след ареста на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарката Севделина Арнаудова.

Али Баба срещу Главатаря. Какво твърди Васил Божков за Бойко Борисов

Бизмесменът твърди, че е бил изнудван от тримата, но не е бил разпитван досега относно тази информация.

Условие за приемането на молбата на прокуратурата е преценката на Обединените арабски емирства за допустимост на такъв вид разпит съобразно местното законодателство.

ОАЕ все още не са отговорили на искането за видеоразпит на Васил Божков
БулФото

Причината, поради която 2 години прокуратурата не е поискала подобен разпит, бе, че просто нямало как да се случи от разстояние. Макар да има 18 обвинения, повдигнати срещу него, той не е получил лично постановленията за тях.

В средата на март тази година Божков даде видео пресконференция, на която отново повтори твърденията си, че е бил изнудван от Борисов, Горанов и Арнаудова. Той съобщи, че на 8 март е бил разпитан и от европейската прокуратура по тези твърдения.

ОАЕ все още не са отговорили на на искането за видеоразпит на Божков

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции