<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106284" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Учителите бе...

Обмисля се издаване на зелен сертификат на хора с антитела (видео)

04 Ноември 2021
0 2137

Обмисля се издаване на зелен сертификат на хора с антитела, съобщиха на извънреден брифинг здравните власъи.

Проф. Ива Христова: Обсъжда се сертификат срещу тест за антитела

“Допитали сме се до експертните съвети по вирусология, по имунопрофилактика и клинична имунология с въпрос могат ли наличните антитела да бъдат маркер за преболедуване на Covid-19 и издване на зелен сертификат. В рамките на тази седмица ще получим техните експертни становища, ще ги обсъдим на ръководство и може би другата седмица ще огласим решение по въпроса”, каза зам.- министъра на здравеопазването д-р Тома Томов.

Обмисля се издаване на зелен сертификат на хора с антитела

Той коментира и въпроса за страничните ефекти от ваксините, като отново се позова на двата органа в министерски съвет.

“Като абсолютни контраиндикации всички се съобразяват на кратката характеристика на продукта на предложените и одобрените от Европейската медицинска агенция ваксини за Covid. Абсолютната индикация е наличието на свръхчуствителност към някои от помощните вещества.”

Той посочи, че причина за отлагане на ваксинацията във времето може да е наличието на остро възпалително, остро инфекциозно заболяване и друго остро съсътояние. Също така “декомпресиране на хронични заболявания на сърце, бял дроб, бъбреци, неврологични усложнения”.

Доц. Гломб: Няма смисъл от тестовете за антитела, защото те избледняват бързо (видео)

“Категоричното мнение на експертите към момента е, че не е необходимо предварително изследване на количествен тест за антитела към SARSCov2, както се прави при редица други имунизации, включени в имунизационния календар.”

Обмисля се издаване на зелен сертификат на хора с антитела

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции