<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=125594" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 5 златни и 2 ср...

Обмислят специални часовници да следят страдащите от деменция в София (видео)

12 Април 2022
0 220

Специални часовници ще следят движенията на хора с деменция в София. Инициативата е на Столична община и ако бъде приета, 250 души ще получат устройства, чрез които ще са в постоянна връзка с техните близки. Aко изчезнат, известие ще уведоми за тяхното местонахождение.

Екшън звездата Брус Уилис се бори с деменция

Страдащите от деменция често се губят и роднините прибягват до публикации в социалните мрежи, с надеждата, че някой е срещнал близкия им.

Обмислят специални часовници да следят страдащите от деменция в София

В ресторант в Токио работят сервитьорки с деменция и алцхаймер (снимки)

Поредната обява за издирван изчезнал възрастен човек преди няколко месеца провокира среща между общински съветници, лекари и неправителствени организации. Тогава се роди и идеята за безплатни смарт устройства и приложение.

Covid-19 повишава риска от депресия и деменция след преболедуване, според проучване

„Новото и различното е, че това приложение дава възможност полагащият грижи да се обади на човека, който носи часовника и дори да не му вдигне, всъщност да се осъществи връзка”, обясни председателят на СОС Георги Георгиев.

Омбудсманът сезира прокуратурата за 24 смъртни случая в Дом за лица с деменция

Обмислят специални часовници да следят страдащите от деменция в София

Болестта на Алцхаймер се развива по различен от начина, който е приет в момента, откриха учени

Ако общинските съветници приемат предложението, от следващия месец за услугата ще може да кандидатсва всеки жител на София с издаден от специалист документ, който потвръждава състоянието му на деменция. Одобрените кандидати ще бъдат 250.

Двама гледачи от центъра за хора с деменция в Пловдив са уволнени

Няма официална статистка за болните от деменция у нас. От Фондацията “Състрадание Алцхаймер”, предполагат, че броят им е около 200 000.

Обмислят специални часовници да следят страдащите от деменция в София

Източник и видео: NOVA
Снимки: Pexels

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции