<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137228" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Храна от посе...

Обсъжда се създаването на спецзвено за престъпления против животните и околната среда

13 Юли 2022
0 151

Обсъжда се създаването на специализирано звено за престъпления против животните и околната среда, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вече е съставена работна група, която има за задача до два месеца да анализира необходимостта и възможностите за създаването на подобно специализирано звено за престъпления против природата. Предложението е на депутатите от “Продължаваме промяната” в комисията по околната среда и водите Мирослава Петрова и Цветелина Симеонова-Заркин.

Бар предлага на посетителите си компостни тоалетни с дървесни стърготини за опазване на природата (снимки)

Обсъжда се създаването на спецзвено за престъпления против животните и околната среда
Снимка: МВР

В създадената от министър Бойко Рашков комисия влизат експерти от различни звена на МВР, които се занимават с престъпления срещу животните и срещу околната среда, експерти на министерствата на околната среда и водите и на земеделието, представители на прокуратурата, неправителствения сектор, както и двамата народни представители от комисията по околната среда и водите.

В Главна дирекция „Национална полиция“ се състоя първото заседание на работната група.

Основна задача на експертите е разработването на единен протокол за действие при установяване на посегателство, нарушение и/или престъпление против природата, както и структурирането на координационен съвет, който да осъществи навременна и ефективна подкрепа както на институционално, така и на оперативно ниво.

Важен ангажимент на работната група е още създаване на условия за подобряване на информационния обмен между институциите.

Източник: NOVA

Обсъжда се създаването на спецзвено за престъпления против животните и околната среда

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции