<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107856" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 84 млн. деца ва...

Обсъждат вдигане на учителските заплати, ако тестовете за учениците останат (видео)

14 Ноември 2021
0 338

“Ще договорим и по-високо възнаграждение за учителите за 2022 г., ако продължи тестването и заболеваемостта не спадне.”

Работата от къщи може значително да навреди на кариерата на жените, твърди икономист

Обсъждат вдигане на учителските заплати, ако тестовете за учениците останат

Това заяви председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева. Министерството на образованието и синдикатите се договориха персоналът, който извършва тестовете на малките ученици, да получава по 100 лв. Тези пари ще започнат да се изплащат още от този месец, увери тя.

“Двете министерства се договориха, че трябва да се върнат в училище 5 и 8 клас, като се осигурят безплатни тестове и за тях. Те могат и сами да се тестват, учителят само ще наблюдава. Дълбоко съм убедена, че те трябва да се тестват вкъщи и да носят готов резултат. Дълбоко се съмнявам, че министрите ще се съгласят на това и отново ще натоварят образователната система”, добави Такева.

Тестовете, които трябва да се правят два пъти седмично, отново изправиха едни срещу други родители и администрация. Според Такева има напрежение. Тя е убедена, че еуфорията на доброволците ще премине и всичко ще остане в ръцете на учителите.

“Няма да спра да повтарям, че трябваше да гласуваме повече доверие на родителите. Никой родител няма да изпрати детето си болно на училище. Вкъщи детето ще бъде спокойно. Сега това създава напрежение в образователната система”, смята тя.

Според нея децата в училище получават по-добри знания. Тя е на мнение, че колкото се може по-скоро всички деца трябва да се върнат в клас. 45% от членовете на сандиката са ваксинирани, а 25% са изкарали Covid-19.

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции