<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131668" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спецпрокурат...

Обвиняемият за пране на пари от строежа на АМ “Хемус” остава под домашен арест

31 Май 2022
0 139

Борислав Колев, който от края на миналата година е обвиняем за изпиране на над 53 млн. лева, предназначени за ЛОТ-5 от автомагистрала „Хемус“, остава под домашен арест. Решението на Софийският апелативен съд е окончателно, пише Dir.bg.

Колев е участвал дейно в цялата схема – от комуникацията с фирми и счетоводство, до тегленето на пари, записа в мотивите съдебният състав. 

“Ако Борислав Колев не беше съдействал на разследването, то нямаше да има толкова събрани материали. Половината от папките с доказателства са събрани именно с негова помощ”. Това заяви адвокатът му Христо Ботев. И допълни, че мъжът не може да работи, като съпругата му издържа цялото семейството. Запорирани са всички негови сметки.

Обвиняемият за изпирането на 53 милиона за АМ “Хемус” влиза под домашен арест (видео)

Обвиняемият по аферата "Хемус" припадна в съдебната зала
Булфото

“Не разбирам къде е възможността да се укрия или да извърша друго престъпление. Като слушам прокуратурата, все едно гледаме различни мачове”, посочи Борислав Колев пред съда.

Софийската градска прокуратура обвини 42-годишния Борислав Колев за пране на пари в началото на декември миналата година. Според обвинението, той е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал и мотивирал различни лица да им станат фиктивни управители.

Рашков: Парите за “Хемус” са отивали в Банкя

Именно по сметките на тези юридически лица били преведени част от парите, предназначени за ЛОТ-5 от магистрала “Хемус”. Впоследствие Колев придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парични суми. Така, според прокуратурата, с 52 тегления от юни 2020 до септември миналата година мъжът получил над 53 милиона лева.

Обвиняемият за пране на пари, предназначени за АМ “Хемус”, остава под домашен арест

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции