<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140479" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Евакуираха п...

Обявиха бедствено положение в общините Харманли, Любимец и Свиленград (видео)

09 Август 2022
0 123

Обявиха бедствено положение в общините Харманли, Любимец и Свиленград заради силни и излизащи извън контрол пожари, пише Dir.bg. Проблемът е в силния вятър, който прави запалванията в цитираните общини неуправляеми, обясни областният управител на Хасково Минко Ангелов.

Младо семейство с бебе остана без дом след пожар (видео)

Обявиха бедствено положение в общините Харманли, Любимец и Свиленград (видео)

Награждават 8-годишно момче, оказало помощ при гасене на пожар в Сливенско (видео)

Вече сме поискали помощ от други региони от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, отбеляза още Ангелов. Съдействие ще се търси и от Министерството на отбраната.

По-рано в село Вълче поле, община Любимец, изгоряха четири необитаеми къщи.

Пожари са възникнали и край село Момково, община Свиленград, и в черешови градини в квартал “Злати дол” на Симеоновград. Има опасност и за боров масив край село Белица.

Втори ден огнеборци се борят и с пожара край пазарджишките села Левски и Елшица. Около 3 хиляди декара държавни горски територии са обхванати от огъня. Щетите ще бъдат оценени след пълното овладяване на огъня.

Военнослужещи от Военновъздушните сили (ВВС) продължават да помагат за овладяването на огнената стихия. Екипажите на двата хеликоптера Ми-17 са излетели от авиобаза Крумово днес последователно в 7:10 ч. и в 7:21 ч. В продължение на повече от шест часа са изпълнявали задачи по разузнаване и пожарогасене от въздуха на горския пожар. В 14:54 ч. от авиобаза Крумово е излетял вертолет, който е продължил гасенето на пожара от въздуха.

Източник: Dir.bg

Видео: Телемедиа

Обявиха бедствено положение в общините Харманли, Любимец и Свиленград (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции