<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137288" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кунчев: Вероя...

Обявиха нов план за справяне с нарастващия брой случаи на Covid-19 (видео)

14 Юли 2022
0 921

Обявиха нов план за справяне с нарастващия брой случаи на Covid-19.

Обявиха нов план за справяне с нарастващия брой случаи на Covid-19 (видео)

“Няма и не се предвижда да има ограничения, свързани със затваряне на бизнеси, няма изисквания за Covid сертификати и не е предвидено ограничаване на движението.” Това обяви на брифинг в Министерския съвет премиерът в оставка Кирил Петков на съвместен брифинг със здравните власти.

„Следим ситуацията много внимателно, но данните показват, че българите могат да имат едно спокойно лято”, добави още той.

Обявиха нов план за справяне с нарастващия брой случаи на Covid-19 (видео)

“Основната причина да бъде приет такъв план е ангажиментът на промените в закона за здравето, за да има възможност и министърът на здравеопазването, и Министерски съвет, при необходимост, да въвеждат различни противоепидемични мерки”, допълни доц. Ангел Кунчев.

Доц. Кунчев: Вече сме в новата вълна на Covid-19 (видео)

“Налице е ръст на заболеваемостта, но той е много далеч от онези пикови стойности, които имахме преди няколко месеца”, допълни главният здравен инспектор. Той не се ангажира с прогноза дали се очаква нова вълна с нов щам наесен.

Обявиха нов план за справяне с нарастващия брой случаи на Covid-19

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции