<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98482" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бебе на 12 дни ...

ООН: COVID ограниченията подобряват качеството на въздуха

04 Септември 2021
0 241

COVID ограниченията подобряват качеството на въздуха, твърди ООН, предаде “Ройтерес”, цитирана от bTV.

Още преди година ние от “Господарите” имахме теория, че това ще се случи, която ви припомняме във видеото.

Васил Василев-Зуека със силни думи към всички ни: Пандемия или имунитет на Земята? Да се замислим!

ООН: COVID ограниченията подобряват качеството на въздуха

Според специализираната агенция на ООН краткотрайната промяна не може да замести дълготрайните действия срещу изменението на климата.

Замърсяването на въздуха, особено с фини прахови частици, сериозно засяга човешкото здраве. То е свързано с милиони смъртни случаи всяка година. Докладът на WMO се основава на проучвания за това как ключовите замърсители на въздуха се държат в и около десетки градове по света. Анализът показва намаление с до 40% при малки концентрации на частици по време на локдауна. Сравнението е със същите периоди през 2015-2019 г., отбеляза телевизия Ен Ди Ти Ви.

Подробности от доклада

Докладът обаче предполага, че ситуацията е по-комплексна. Дори когато вредните емисии, причинени от човека, са спаднали, екстремните метеорологични условия, подхранвани от изменението на климата, са повлияли на качеството на въздуха.

Въпреки че COVID ограниченията доведоха до намаляване на емисиите на парникови газове, те засегнаха и емисиите на частици, които спомагат за охлаждането на атмосферата, като тези, съдържащи сяра, обясни Оксана Тарасова, ръководител на Oтдела за изследване на атмосферната среда в WMO.

И докато намаляването на частиците от всякакъв вид в атмосферата е добро за човешкото здраве, някои спадове всъщност могат да подхранват изменението на климата.

Тъй като емисиите, причинени от човека, са спаднали на много места, е имало увеличение на нивата на озон. Той в стратосферата осигурява важна защита от причиняващите рак ултравиолетови лъчи, отбелязва WMO.

ООН: COVID ограниченията подобряват качеството на въздуха

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции