<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132470" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Улица в София...

Опасен строеж остава невидим за ДНСК и Столична община (РЕПОРТАЖ)

06 Юни 2022
0 6102

Опасен строеж остава невидим за ДНСК и Столична община – за това сигнализира Филип Коцев пред репортера ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

През 2021 година на ул. “Отец Паисий” в София, в съседство до къщата на Филип Коцев започва строителство на кооперация. Без да е искано съгласието му или това на майка му, която е собственик на имота; без каквито и да било мерки за безопасност, сградата се строи “на калкан” на сантиметри от помещението, в което стои 4-годишния син на потърпевшия. След достигане на определена височина на сградата, Коцев моли изпълнителите на строежа – “Троана билд” да обезопасят района. Уви, това така и не се случва. В продължение на месеци от строящия се блок падат късове кофраж, бетон, камъчета и греди със забити пирони.

Опасен строеж остава невидим за ДНСК и Столична община (РЕПОРТАЖ)

Молбите на Коцев строителите да обезопасят мястото не само не се увенчават с успех, но дори разпалват агресията им. Стига се до саморазправа.

Мълчанието на институциите

За случващото се Коцев подава сигнал в Столична община. Оттам го препращат към ДНСК. Строителната инспекция обаче никога не констатира нарушения. Макар по време на проверките да падат предмети, тя остава сляпа. На проверка идват и от Столичния инспекторат, които издават предписание. Инспекцията по труда също констатира нарушения и издава протокол. Нищо от това обаче не променя ситуацията.

На 27 април парче от строежа чупи стъклото на преминаващ автомобил. За щастие няма пострадали. Това се случва на сантиметри от входа на голямо училище с хиляди ученици.

Сигналите обаче провокират строителя да предприеме “насрещен удар”. Той подава жалба за незаконно строителство в двора на Филип Коцев. Проверката установява, че 80-годишната стена между Коцев и съседа му няма нужните документи; има и излят бетон в двора. И двете не са реални нарушения според Закона за устройство на територията, но от Столичната РДНСК все пак ги отбелязват. Така Коцев ще се наложи да доказва правата си в съда.

Какво предстои?

Очаквайте скоро срещата ни със строителтие от “Троана Билд”. Междувременно очакваме позицията и на ДНСК и Столична община по случая.

Сигнализирайте ни за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Опасен строеж остава невидим за ДНСК и Столична община

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • ккс

    20 Юни 2022

    Обекта без съмнение на хартия е перфектен и всичко в община Възраждане е една завършена утопия, общинските проверяващи са най-некорумпираните хора на света. СКК, навеса на пича е законен явно, а незаконния строеж са някакви стари огради и настилки.

Покажи всички Скрий

Реакции