<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116202" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спешно търся...

Опашка от кръводарители се изви за блъснатото от автобус 17-годишно момиче (видео и снимки)

24 Януари 2022
0 324

Опашка от кръводарители се изви за блъснатото от автобус 17-годишно момиче. Доброволците се струпват по ул. “Братя Миладинови” в столицата.

Хората са дошли, защото са били шокирани от новината за пострадалото момиче.

Спешно търсят кръводарители за блъснатото от автобус момиче в София

В неделя “Пирогов” отправи молба за спешна нужда от кръводарители за 17-годишната Александра Нинова, която в момента се бори за живота си.

Опашка от кръводарители за блъснатото от автобус момиче (видео и снимки)
БулФото

Десетки млади хора чакаха на опашка в снежна и студена София, мотивирани само от желанието си да помогнат.

Какво споделят дарителите

„Аз съм познат с Александра Нинова, която беше блъсната от автобус. Ходихме заедно на английски миналата година и случилото се ми повлия емоционално. Исках да направя нещо добро и да даря кръв за нея. За първи път дарявам кръв, но не се притеснявам от процедурата. Цялата тази процедура е нещо хуманно, не трябва да има финансов стимул“, каза Мартин Димитров, познат на пострадалата.

Очаквайте: Кой трябва да уведомява кръводарителите, заразени с болест

„Статията за момичето, което е прегазено от автобус ме мотивира. Трябва да се увеличи броя на кръводарители чрез кампания. Така е в повечето държави. В Тайланд на всеки три месеца всяка компания дарява кръв. Това може да се направи и в България“, заяви Атанас Тетиков.

Опашка от кръводарители за блъснатото от автобус момиче (видео и снимки)
БулФото

„Това, че съм здрав ме мотивира. Имах и ангажименти към “Пирогов”. Кампания ми звучи странно, трябва да има други стимули. Финансовите стимули биха помогнали“, сподели Кирил Нешев.

„Дойдох да помогна с каквото мога. Процедурата не може да ми навреди с нищо. Няма нищо страшно и опасно в това финансовият стимул не е от значение“, каза Георги.

Повечето доброволци споделиха, че финансовият стимул не е от значение и че България трябва да вземе пример от много друго европейски страни, които имат добри кръводарителски кампании.

Опашка от кръводарители за блъснатото от автобус момиче (видео и снимки)
БулФото
Кога и как може да дарим кръв?

Болницата има винаги нужда от кръв и кръвни продукти. Лечебното заведение има необходимост от безвъзмездни кръводарители с кръвна група „А“ (с резус фактор положителен).

Лили Иванова подари на лекарите в “Пирогов” всички букети от концертите си в София

Всеки желаещ може да дари кръв днес в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София на адрес ул. Братя Миладинови №112 в работното време на центъра между 09:00 и 15:00 часа.

Задължително условие е да се каже, че дарената кръв е за нуждите на болница „Пирогов“.

Опашка от кръводарители се изви за блъснатото от автобус 17-годишно момиче

Източник: Darik news
Снимки: BulFoto
Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции