<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133199" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тежка катаст...

Оперираха Неделев заради стъкло в главата му след инцидента в Тбилиси (видео)

11 Юни 2022
2 826

Оперираха Неделев заради стъкло в главата му след инцидента в Тбилиси (видео)

Оперираха Неделев заради стъкло в главата му след инцидента в Тбилиси, предаде bTV.

Тодор Неделев е бил опериран в Тбилиси след тежката катастрофа на националния отбор по футбол. Интервенцията се е наложила заради парче стъкло, забито в главата му.

Тежка катастрофа с националите, Неделев е в болница (видео и снимки)

Оперираха Неделев заради стъкло в главата му след инцидента в Тбилиси (видео)
След претърпяната операция футболистът на “Ботев” Пловдив е без опасност за живота.

Информацията съобщи пресаташето на националния отбор по футбол Виктор Игнатов.

“Тодор е стабилизиран. Цяла нощ бяхме пред болницата при него. Наложи се операция. Решението трябваше да се вземе много бързо. Не дай боже последиците можеше да са много сериозни. Бързата адекватна реакция на всички тук, както от наша страна, така и на грузинските власти и лекарския екип, който го оперира, беше решаваща. Можем да сме им безкрайно благодарни”, допълни той.

Заради извършената мозъчна операция футболистът е все още под упойка, обясни Игнатов.

„Преди това беше контактен, но къде заради травмите, къде заради огромния шок, в един момент започна да излиза от адекватност. Слава богу, реакцията беше много бърза. Веднага беше повикана линейка, която го превози до болницата, беше взето много бързо решение. В такива ситуации се изисква съгласие от неговите близки и лекарските екипи. Беше взето бързо решение за интервенция, това се оказа много важно”, добави той.

Останалите футболисти са се прибрали в хотела и са се разминали само с уплаха.

“Всички останали са добре, освен огромния психологически шок, който преживяхме. Беше изневиделица. Имахме тежко пътуване цял ден със самолет и очаквахме да се храним и да почиваме, защото след 2 дни ни предстои мач”, заяви още пресаташето.

Късно вчера на 10 юни автобусът на националния тим катастрофира. Предпоставка за пътния инцидент са мокрият път и несъобразената скорост, според националите.

Малко след като кацат на летището в Тбилиси, играчите са качени на два автобуса, които трябва да ги закарат до хотела. Полицейският ескорт пред двете возила е карал с доста висока скорост, а мократа настилка заради дъждовете е една от основните ппричини за инцидента.

В един момент полицаите правят остър завой, а първият автобус рязко спира и не оставя възможност на този зад него да спре навреме. Следва удар, от който най-тежко пострадал е Тодор Неделев. Останалите национали и треньорският щаб са в добро физическо състояние, но всички са изключително уплашени.

На 12 юли националите имат мач срещу Грузия от Лигата на нациите.

Източник и видео: bTV

Оперираха Неделев заради стъкло в главата му след инцидента в Тбилиси (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции