<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110450" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж е обвинен...

Осъдиха съпругата на наркобарона Ел Чапо на три години затвор (снимки)

02 Декември 2021
0 6885

Осъдиха съпругата на наркобарона Ел Чапо на три години затвор, пише LADbible.

Съпругата на наркобарона Хоакин “Ел Чапо” Гузман, 32-годишната Ема Коронел Айспуро, бе призната за виновна по три обвинения за заговор. Те включват нелегален трафик на наркотици, пране на пари и финансови злоупотреби с наркокартела Синолоа през миналия юни.

Осъдиха съпругата на наркобарона Ел Чапо на три години затвор
Снимка: PA

Ема Коронер, която е омъжена за Ел Чапо още като тийнейджърка, бе арестувана през февруари на международно летище в покрайнините на Вашингтон. Според прокурорите, тя е имала “минимално участие” в делата на съпруга си, с което се мотивира малката присъда.

Осъдиха съпругата на наркобарона Ел Чапо на три години затвор

Ексклузивно видео от отвличането на сина на наркобоса Ел Чапо

Преди това Департаментът по правосъдие на САЩ поиска 4-годишна ефективна присъда наред с 5-годишна пробация и глоба от 1,5 милиона долара. При заседанието на 26 ноември, съдът бе осведомен, че сумата вече е платена.

Осъдиха съпругата на наркобарона Ел Чапо на три години затвор (снимки)
Снимка: Alamy

Ел Чапо бе главатар на картела Синoлоа и получи доживотна присъда заради престъпления, извършвани в продължение на близо четвърт век. Дейността му се свързва с трафика на кокаин, хероин, метаамфетамини и марихуана в особено големи размери. Той бе обвинен още в пране на пари и престъпления, свързани с оръжия.

Наред със славата му на ръководител на наркоимперия, Ел Чапо е известен и с бягствата си от затвора.

Въоръжени мъже в униформи на спецчасти измъкнаха наркобос от мексикански затвор (видео)

През 2001 той успя да избяга в количка с пране и се укриваше успешно в продължение на цели 13 години. През 2014 бе заловен отново, но успя да избяга през юли 2015 година. Тогава той се спаси от строго охранявания затвор “Алтиплано” през тунел под земята. Понастоящем е затворен в Колорадо при максимална степен на сигурност.

Осъдиха съпругата на наркобарона Ел Чапо на три години затвор

Източник: LADbible

Снимки: Alamy, PA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции