<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106245" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: СЗО одобри ин...

От днес преустановяват плановия прием в болниците

04 Ноември 2021
0 425

От днес преустановяват плановия прием в болниците, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Изключение се допуска за дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки. Ще продължат и диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания. Продължават дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение. Изключение са и дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ. Това е посочено в заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, издадена вчера.

“По този начин, от една страна, ще бъде облекчен натискът върху болниците. От друга – ще се даде възможност ненатоварени отделения да бъдат преструктурирани в Covid-звена и медицински екипи да бъдат пренасочени за обслужване на пациенти с Covid-19”, пише още в съобщението.

От днес преустановяват плановия прием в болниците

Цели градове останаха без свободни реанимационни легла (видео)

Промени при издаването на зелените сертификати

В същата заповед изчерпателно са посочени всички документи за ваксинация, преболедуване и изследване за Covid-19, които у нас се признават за „зелен сертификат“. За всеки от документите е посочен и срок на валидност.

От днес преустановяват плановия прием в болниците

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции