<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107540" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фен арт на "Се...

От “Искам хаос” до 8 загинали по време на концерта: Защо Травис Скот не се извини за трагедията в Хюстън?

12 Ноември 2021
1 4646

Стотици ранени, над 20 хоспитализирани и 8 загинали, а сред жертвите има деца на 14 и 16 г. – това е равносметката от последния концерт на рапъра Травис Скот в Хюстън, пише Булевард България.

От &#8220;Искам хаос&#8221; до 8 загинали по време на концерта: Защо Травис Скот не се извини за трагедията в Хюстън?
Unsplash Alexander Londoño

Трагедията на музикалния фестивал провокира множество въпроси за отговорността на Скот. Сана ясно, че той е продължил да изпълнява песните си цели 40 минути след първите сигнали за тежкия инцидент.

Травис Скот и Дрейк може да платят милиарди на пострадалите на фестивала Astroworld (видео)

Рапърът е останал на сцената дори когато линейките на “Спешна помощ” са се опитвали да си проправят път през тълпата, за да стигнат до жертвите. По-късно е посетил афтърпарти в Хюстън и едва тогава е разбрал каква трагедия се е случила. 

Той носи много по-голяма отговорност, тъй като дори е организатор на мащабното събитие Astroworld. А подобни случаи с масови безредици и паника не се случват за първи път в кариерата му.

Рапърът провокатор

Скот е известен с това, че провокира безразсъдно и дори агресивно поведение сред феновете си по време на концерти. 

През 2015 г. той се признава за виновен, след като зрителите на фестивала “Лолапалуза” в Чикаго пробиват кордоните на охраната, за да нахлуят на сцената – и то по негов сигнал.

 “Всички бесни фенове, прескочете барикадите сега. Хайде, идвайте, искам хаос”, казва той, след което стотици души изпълняват поканата му. При този случай за щастие няма пострадали.

От &#8220;Искам хаос&#8221; до 8 загинали по време на концерта: Защо Травис Скот не се извини за трагедията в Хюстън?
Unsplash

Две години по-късно обаче в Ню Йорк млад мъж остава частично парализиран, след като е изблъскано от балкона на зала, в която Травис Скот прави концерт. Той предизвиква един от феновете си на втория етаж да скочи, при което цяла група от посетителите в залата се втурва към балкона.

27-годишният Кайл Грийн пада на земята и чупи няколко прешлена. Срещу съпругът на Кайли Дженър отново са повдигнати обвинения, но все още няма никакъв изход от делото.

“Ще продължаваме да пускаме най-дивите”

Още през май 2021 г. билетите за Astroworld са разпродадени за по-малко от един час. Тогава изпълнителят обещава, че ще “продължаваме да пускаме най-дивите”.

След смъртноносните сблъсъци Скот публикува позиция, в която казва, че е “съсипан” от случилото се. Но така и не се извини за поведението си и за липсата на организация на събитието.

Оттогава насам той обеща да поеме разходите по погребенията на жертвите и да върне парите на всички хора, които са си купили билети за Astroworld. 

Това, което разбуни още повече критики срещу него, беше решението му да обяви партньорство с мобилно приложение за психотерапия на име BetterHelp и да даде едномесечен безплатен абонамент за посетителите на фаталния концерт. 

Не е ясно дали Скот сам покрива разходите по тази оферта, нито е ясно какво ще се случи с потребителите, които все още имат нужда от терапия след изтичането на преходния период.

Фен арт на “Семейство Симпсън” е предрекъл трагедията на фестивала Astroworld?

От &#8220;Искам хаос&#8221; до 8 загинали по време на концерта: Защо Травис Скот не се извини за трагедията в Хюстън?
AP

Отказът му да поеме лична отговорност за случилото се вероятно е част от правната му защита при задействаните съдебни искове за обезщетения. 

Наскоро стана ясно още, че медицинските екипи на място са били твърде малко, а някои от тях са се оказали неподготвени да дадат животоспасяваща първа помощ на пострадалите по време на фестивала. 

От “Искам хаос” до 8 загинали по време на концерта: Защо Травис Скот не се извини за трагедията в Хюстън

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции