<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116143" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лъчезар Томо...

От понеделник депутатите влизат със зелен сертификат в Народното събрание (видео)

23 Януари 2022
0 507

От понеделник депутатите влизат със зелен сертификат в Народното събрание, съобщава bTV.

След отлагане и шумни скандали от утре народните представители ще влизат в парламента със зелен сертификат. Тези, които не са преболедували, ваксинирани или нямат антитела, ще се тестват в специални фургони пред сградите на парламента.

На Ивановден зеленият сертификат за парламента вдъхнови бурни дебати в пленарната зала:

„Приемането на зеления сертификат не е въпрос на популизъм, а на справедливост, на отговорна гражданска позиция“. Това каза Андрей Гюров, председател на ПГ на ПП.

„Много моля, вносителите да уточнят, армията ли ще повикате, за да ни спрете да влезем? Или ще повикате НСО също да ни спира? Вие предизвиквате гражданска война“, заяви тогава Елена Гунчева, депутат от  “Възраждане”.

„Ние не браним днес режим просто който е елементарен, какъвто трябва да бъде за български лекар и учител, такъв трябва да е и за народния представител“, заяви Явор Божанков, депутат от БСП за България.

От понеделник депутатите влизат със зелен сертификат в Народното събрание (видео)

Най-добрите миймове за “антиваксърите” от “Възраждане”

„Какво ще стане, ако гражданите не могат да подават жалби, но входа ли ще си ги подават“, попита Ива Митева, депутат от ИТН.

След бурните страсти в пленарната зала и около парламента, от понеделник в сградите на Народното събрание ще се влиза със зелен сертификат:

На входа депутатите ще трябва да покажат сертификат, че са ваксинирани, преболедували, с антитела или валиден отрицателен тест за коронавирус.

Депутатите ще плащат тестовете за себе си и сътрудниците си. А за администрацията и журналистите тестовете ще се плащат от бюджета на Народното събрание.

От понеделник депутатите влизат със зелен сертификат в Народното събрание

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции