<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114320" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Появи се "Дел...

Партия “Възраждане” е против ваксините, но 1/3 от депутатите им са имунизирани (видео)

09 Януари 2022
0 1493

За партия “Възраждане” ваксините са “експериментална течност”, те са против препаратите срещу коронавирус, но 1/3 от депутатите им са имунизирани.

Появи се “Делтакрон” – нов вариант на Covid-19

Партия "Възраждане" е против ваксините, но 1/3 от депутатите им са имунизирани (видео)

Четирима от 13 народни представители от парламентарната група на „Възраждане“ са ваксинирани срещу Covid-19, въпреки че наричат ваксините „експериментална течност“, а партията води кампания против имунизацията, зелените сертификати и мерките за справяне с пандемията. Това става ясно от репортаж, излъчен по бТВ в неделя.

Секретарят на партията Николай Дренчев и депутатите Иво Русчев, Стоян Таслаков и Даниел Петров на„Възраждане“ са си поставили ваксина през 2021 г. и имат зелени сертификати. Други двама са преболедували, а един техен колега в момента е под карантина. Това потвърждават от пресцентъра на формацията.

Пред бТВ и четиримата народни представители казват, че имат „лични причини“ да се ваксинират и „не ползват зеления си сертификат“.

Интервютата с депутатите са направени в петък, 7 януари, когато в пленарната зала тече обсъждане дали да се влиза в парламента със зелен сертификат. При гласуването групите на „Възраждане“ и Има такъв народ напуснаха залата и не участваха в взимането на решението. Останалите депутати избраха зеления сертификат да стане задължителен за влизане в сградите на Народното събрание по-късно този месец.

Партията организира протест срещу мерките и ваксините на 12 януари, на който се очаква да присъстват народните представители от формацията.

Партия „Възраждане“ влезе в парламента на изборите през ноември, като спечели почти 130 000 гласа, което й отрежда 13 места в Народното събрание. Председател на формацията и неин основен говорител е Костадин Костадинов. Той е противник на имунизацията срещу коронавирус, нарича ваксините „експериментална течност“, иска премахването на зеления сертификат и всички мерки за борба с пандемията, която според него е „сезонен грип“. Такива са и основните послания на партията и останалите й представители.

Самият Костадинов казва, че не е ваксиниран.

Източник: бТВ, “Свободна Европа”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции