<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=178989" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Адриан Антон...

Откриха скрити камери в тоалетните на луксозен круизен кораб

10 Май 2023
0 141

Откриха скрити камери в тоалетните на луксозен круизен кораб, предаде bTV.

Скрита камера е била инсталирана в общата баня с тоалетна на луксозен кораб, движещ се по 7-дневна круизна линия през карибския остров Синт Мартен, Пуерто Рико и Бахамските острови. Той е акустирал в Маями миналата събота.

Отделът на ФБР в Сан Хуан, Пуерто Рико, работи за идентифициране на потенциални жертви. Mъж, качил се на кораба, е обвинен във видеовоайорство и опит за притежание на материали с деца.

Джеръми Фрояс инсталирал скрита WiFi камера в общото помещение на горната палуба на кораба.

Откриха скрити камери в тоалетните на луксозен круизен кораб
Снимка:  Wikimedia Commons | License details

Дни по-късно друг пътник забелязал устройството и съобщил за него на персонала. Охранителите претърсили банята, открили и иззели скритата камера. Била открита и Micro SD карта с няколкочасови видеозаписи.

Намериха скрити камери в хотелски стаи в Гърция (видео)

ФБР публикува онлайн формуляр за търсене на информация за потенциални жертви. „Ако вие и/или свързани с вас непълнолетни лица, сте били жертва на Джереми Фрояс или имате информация, моля, попълнете този кратък формуляр“, се казва в съобщение към онлайн документа.

Предполага се, нерегламентираните записи са направени между 30 април и 1 май 2023 г.

Първите им кадри показват как обвиненият мъж настройва ъгъла на заснемане, за да се фокусира върху тоалетната, след което свързва камерата към своя телефон чрез WiFi, преди да напусне помещението.

Следователите са установили повече от 150 лица във направените видеа. Според тях са заснети и повече от 40 непълнолетни.

Обвиненият мъж е признал, че той е поставил камерата, както и че знае, че тя е иззета, защото не е могъл да я намери, когато е отишъл да я провери на 1 май.

„Случаят беше незабавно докладван на местните и федералните правоприлагащи органи. Замесеният гост беше отстранен от кораба, а властите поеха разследването. Тъй като то все още продължава, не можем да споделим повече подробности към момента“, коментират пред CNN от круизната компания.

Откриха скрити камери в тоалетните на луксозен круизен кораб

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции