<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=101535" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мюсюлманин р...

Отново агресия в училище, осмокласник е с комоцио след побой от по-голям ученик (видео)

30 Септември 2021
1 3235

Отново агресия в училище, осмокласник е с комоцио след побой от по-голям ученик. Това предава NOVA.

Нов случай на агресия в училище, 10 дни след началото на учебната година. Случаят е от Пловдив. Осмокласник от Професионалната гимназия по битова техника беше пребит от по-голям ученик от същото училище. Нападението е станало в двора на гимназията, а пострадалото момче е с тежко комоцио и е прието в университетската болница „Св.Георги” в Пловдив.

Пак агресия в училище: Учителка замеря ученик с кошче за боклук (видео)

Повече за агресията

Случката се разиграва в сряда по обяд близо до двора на училището. Осмокласникът е бил пребит пред очите на десетки ученици, които са били в междучасие.

„Предлагали са му учебници, но той вече си беше купил. Когато им отказал, те го попитали защо говори с глас на обратен. Той им отвърнал, че може да говори както си иска, защото гласът си е негов. Тогава те викат побойника, който го удря с юмрук. Синът ми пада на земята и си удря главата. След това персоналът вика Бърза помощ. Синът ми все още е в реанимация, едното му око е почти затворено, не се знае дали ще може да вижда с него. Има и хематоми в главата. Нападателят не го познава”, разказа бащата на пострадалото момче Красимир Наков.

Отново агресия в училище, осмокласник е с комоцио след побой от по-голям ученик

Преподаватели водят пострадалия ученик в медицинския кабинет, за да го прегледат. Обаждат се и на тел. 112, след което пристигат екипи на Спешна помощ и на полицията. Случаят е поет от органите на реда.

Отново агресия в училище, осмокласник е с комоцио след побой от по-голям ученик

„Състоянието на детето все още е сериозно. След като детето беше откарано в болница, веднага започнахме да търсим кои са виновниците за проявата на тази агресия. Имаме леко съмнение, но на 99% сме сигурни кой е виновен. Става въпрос за ученик от по-горен клас, за който няма индикация да е проблемен ученик”, обясни директорката на училището Гергана Георгиева.     

Законът  

Най-тежкото наказание, което законът предвижда, е преместване в самостоятелна форма на обучение или в друго училище. Родителите на пострадалия осмокласник ще съдят ученика, нанесъл побой на детето му.

Отново агресия в училище, осмокласник е с комоцио след побой от по-голям ученик

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции