<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140628" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обвиниха жур...

Отново протест срещу обвързването на страната ни с руския газ (видео)

10 Август 2022
0 682

Отново протест срещу служебния кабинет и обвързването на страната ни с руския газ. Това е втори протест от серията #Газwithme, който се организира пред сградата на Президентството в София.

Новият кабинет предизвика протести още на третия ден от работата си (видео)

Отново протест срещу обвързването на страната ни с руския газ (видео)

Как стигнахме до протест срещу президента?

“Това е исторически момент за България. Никога служебен кабинет не е предизвиквал протести, но Радевите избраници решиха, че осигуряване на безопасни и почтени избори е прекалено скучна задача. Ние отказваме да бъдем зависими от ГаZпром и да финансираме безобразната война на Путин!. Няма да допуснем да бъдем под руско робство за поредна зима! За пръв път тази година почувствахме България като неизменна част от ЕС и НАТО, а (п)реZидентът иска да ни го отнеме. Няма да го допуснем! #ГАZwithme!”, обясняват организаторите на протеста. Те настояват за бързо пускане на интерконектора с Гърция в експлоатация.

Според Кирил Петков това трябва да стане до края на август, но двама от служебните министри – Христо Алексиев и Иван Шишков, поставят сроковете под въпрос, твърдейки, че строителството още не е приключило.

Служебното правителство отказва и да заяви ясна позиция дали ще води преговори с “Газпром” и дали смята да обвързва държавата с нов 10-годишен договор с руската компания, каквито са опасенията на протестиращите.

Източник: Булевард България

Отново протест срещу служебния кабинет и обвързването на страната ни с руския газ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции