<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151113" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Джокович пол...

Отпадат всички мерки срещу Covid-19 (видео)

16 Ноември 2022
0 872

Отпадат всички мерки срещу Covid-19, това заяви епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев пред bTV. Решението е от вчера, когато се е събрал консултативен съвет при здравния министър. То е взето предвид тенденцията в заболеваемостта на вируса.

90% спад на смъртността от Covid-19 отчитат от СЗО (видео)

Проф. Кантарджиев допълни, че продължава да е препоръчително възрастните и хронично болните да не спират да носят предпазни маски в градския транспорт и на места със струпване на хора.

Отпадат всички мерки срещу Covid-19 (видео)
bTV

Епидемиологът обяви, че е доказан първият случай на грипен вирус в България за този сезон – то е от тип А. Жена на 42 г. е първият пациент с грип H3N2.

„Доказани са и първите случаи в Европа. Това е грипът, който направи големия епидемичен взрив в Австралия“, допълни проф. Кантарджиев.

В България ще прилагат нова ваксина срещу Covid-19

Затова се и препоръчва противогрипна ваксина. Личните лекари обаче сигнализират, че има все повече желаещи за такава ваксина, а има недостиг от нея.

Д-р Георги Зарков от Берковица обясни, че само 10% от неговите 630 възрастни пациенти, са пожелали ваксина.

Отпадат всички мерки срещу Covid-19 (видео)
NOVA

“Правим списъци още от юни, а според броя записани поръчваме ваксини на дистрибуторите. Всички желаещи бяха ваксинирани”.

Бустерните дози срещу Covid-19 у нас ще бъдат само от адаптираните ваксини

“Сега няма ваксини нито в аптеките, нито в складовете. Пациентите, които желаят, няма да могат да се ваксинират вече. […] Продължават да идват пациенти, които искат да се ваксинират, но ние ги връщаме”.

Отпадат всички мерки срещу Covid-19

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции