<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124230" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Илон Мъск отн...

Пандемията от Covid-19 няма да е последната, твърди СЗО

30 Март 2022
0 454

Пандемията от Covid-19 няма да е последната, твърди СЗО. Това заяви генералният директор на организацията Тедрос Аданом Гебрейесус.

Учителки в Пакистан обезглавиха жена, обвинявайки я в богохулство

Пандемията от Covid-19 няма да е последната, твърди СЗО

Covid-19 със сигурност няма да бъде последната пандемия. А вероятността от ново заболяване и мащабът на загубите зависят от това как хората ще научат уроците от настоящата пандемия.

Това поясни Гебрейесус.

“Абсолютно сигурно е, че Covid-19 няма да бъде последната пандемия. Но вероятността това да се случи, както и загубите, които може да причини, ако това се случи, са нещо, върху което можем да окажем влияние.

Трябва да извлечем поуките от тази пандемия.”

Това заяви ръководителят на СЗО по време на речта си на Световната правителствена среща на върха.

Той каза, че е от съществено значение да се засили местното производство на ваксини. Особено в страните със средни и ниски доходи, за да се укрепи тяхната независимост.

Необходими са и инвестиции в общественото здравеопазване. Особено в спешните здравни грижи за ранно откриване и превенция.

Както и в укрепването на глобалната структура за превенция и реакция при пандемии.

“В много страни ваксините помогнаха за ограничаване на пандемията, спасяване на човешки живот и защита на здравните системи. Въпреки това повече от 30% от населението на Африка не е получило нито една доза ваксина, липсва и достъп до тестове”, заключи Гебрейесус.

Пандемията от Covid-19 няма да е последната, твърди СЗО

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции