<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102434" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Емили Ратайк...

Папа Франциск: “Огорчен и засрамен съм от неспособността на Църквата да предотврати сексуалните посегателства срещу деца”

06 Октомври 2021
0 428

Папа Франциск заяви, че се срамува от неспособността на Католическата църква да се справи със случаите на сексуални посегателства срещу деца във Франция, съобщава Дневник.

Той изтъкна, че църквата би трябвало да е “безопасен дом за всички”.

“Искам да кажа на пострадалите, че съм натъжен, натъжен съм от травмата, която им е била причинена. Искам да изразя също срама си, срама ни от това, че църквата твърде дълго е била неспособна да ги постави в центъра на грижите си”, каза Франциск на седмичната си обща аудиенция.

Повече от 215 000 деца са били сексуално малтретирани от френски духовници, разкри разследване

Независима комисия във Франция обяви шокиращата новина, че през последните 70 г. над 200 хил. деца са били обект на сексуално посегателство от страна на свещеници. А през по-голямата част от времето църквата си е затваряла очите за това. 

Повече от 215 000 деца са били сексуално малтретирани от френски духовници, разкри разследване

За същия период са събрани данни за около 3000 свещеници педофили.

Папа Франциск огорчен и засрамен от неспособността на църквата да предотврати случаите на сексуални посегателства срещу деца

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции