<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146550" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разкриха дие...

Първа публична изява на Чарлз III след смъртта на кралицата (видео)

03 Октомври 2022
0 168

Първа публична изява на Чарлз III след смъртта на кралицата.

Крал Чарлз III и кралицата консорт Камила посетиха Шотландия за първата си публична проява след края на траурния период във връзка с кончината на кралица Елизабет II.

Кралската двойка посети Дънфеърмлин, за да му предостави официален статут на град. Той е родното място на крал Чарлз I – последният британски монарх, роден в Шотландия.

Първа публична изява на Чарлз III след смъртта на кралицата (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

Ето как изглеждат първите монети с лика на Чарлз III (видео)

След срещата си с първата министърка на Шотландия Никола Стърджън кралят отдели време и се ръкува с част от хората, събрали се по улиците на Дънфеърмлин.

По-късно кралят и съпругата му ще дадат прием в Единбург в чест на британците с южноазиатски произход.

Междувременно Бъкингамският дворец разпространи първа официална снимка на британския крал Чарлз III, кралицата консорт Камила, престолонаследника Уилям и съпругата му Кейт, принц и принцеса на Уелс, съобщиха британските медии.

Фотографията е направена на 18 септември, в навечерието на погребението на кралица Елизабет II. Кадърът е заснет преди приема в Бъкингамския дворец.

Кралската четворка позира за снимката в черни облекла, тъй като все още не е приключил периодът на официално обявения траур.

Те се усмихват пред камерата. Принцесата на Уелс се е погрижила да отдаде почит към покойния принц Филип, съпруг на Елизабет II, като е облечена със същата черна рокля, с която бе на погребението му през април 2021 г., отбелязва електронното издание на в. “Daily Express”.

Източник: NOVA, Dir.bg

Първа публична изява на крал Чарлз III след смъртта на кралицата (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции