<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145549" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мобилизиран ...

Патриарх Кирил: Загиналите в Украйна руски войници ще получат опрощение (видео)

26 Септември 2022
0 114

Загиналите в Украйна руски войници ще получат опрощение за греховете си. Това заяви главата на Руската православна църква патриарх Кирил в първото си обръщение, след като руският президент Владимир Путин нареди първата от Втората световна война мобилизация в Русия.

Патриарх Кирил е ключов съюзник на Путин и поддръжник на инвазията. В предишни свои изказвания той е критикувал тези, които се противопоставят на войната.

Русия изпраща украинци от окупираните територии да се бият срещу родината си

Патриарх Кирил: Загиналите в Украйна руски войници ще получат опрощение (видео)

75-годишният Кирил заяви, че църквата се моли за бърз край на братоубийствената война.

“Но същевременно Църквата осъзнава, че ако някой, движен от чувство за дълг и необходимост да изпълни клетвата, остане верен на своето призвание и загине при изпълнение на войнския си дълг, то той несъмнено е сторил деяние, равносилно на жертва. Той принася себе си в жертва за другите. Затова вярваме, че тази жертва отмива всички грехове, които човек е извършил”, каза патриархът в първата си неделна проповед след указа за мобилизация.

Подкрепата на Кирил за войната в Украйна задълбочи противоречията между руския клон на Православната църква и другите крила на световното православие.

Източник: Dir.bg

Видео: bTV

Патриарх Кирил: Загиналите в Украйна руски войници ще получат опрощение за греховете си

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Майната Ви

    28 Септември 2022

    Генералът - контрабандист пак се изходи неподготвен!

Реакции