<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=157971" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Новият щам на...

Пациенти в Шанхай са оставени на легла пред спешното заради ръст на болните от Covid (видео)

06 Януари 2023
0 236

Пациенти в Шанхай са оставени на легла пред входа на спешното заради скока на инфекциите с Covid-19. Кадри на обстановката около болничното заведение бяха разпространени в социалните мрежи.

Китай съобщава за пет или по-малко смъртни случая на ден след обратния завой на политиката относно коронавируса. Но много китайски погребални домове и болници казват, че са претоварени. В същото време международни здравни експерти прогнозират най-малко един милион смъртни случая, свързани с Covid в Китай тази година, ако няма спешни действия, предава Sky News.

През декември страната стесни дефиницията си за класифициране на смъртните случаи, свързани с Covid. Тя избра да брои само тези, включващи пневмония или дихателна недостатъчност.

Това предизвика опасения сред световните здравни експерти. Според СЗО смъртните случаи трябва да се приписват на Covid, ако са резултат от „клинично съвместимо заболяване“ при пациент с вероятна или потвърдена инфекция и няма друга несвързана причина за смъртта, като например травма.

Пациенти в Шанхай са оставени на легла пред спешното заради ръст на болните от Covid (видео)

Смъртта на известни личности в Китай освети драмата с Covid-19, прикривана от властта

Световната здравна организация обяви, че е загрижена за ситуацията с Covid-19 в Китай на фона на скока на случаите. Заболяването в Европа и САЩ се разпространява, а подвариантът Омикрон XBB.1.5 е най-предаваният досега.

Генералният директор на СЗО д-р Тедрос Аданом Гебрейесус каза, че агенцията на ООН „следи отблизо и оценява риска“ от XBB.1.5.

„Наистина сме загрижени за настоящата епидемиологична картина на Covid-19. Както с интензивно предаване в няколко части на света, така и с рекомбинантен подвариант, който се разпространява бързо“, отбеляза той на пресконференция в сряда.

Засега обаче няма данни подвариантът да причинява по-сериозно заболяване.

Новият щам на Covid е най-заразният досега, съобщи СЗО

Д-р Майк Райън, директор по спешните случаи на СЗО, посочи, че данните за Covid в Китай не дават точна картина за ситуацията там. И не представят достатъчно броя на хоспитализациите и смъртните случаи от болестта.

„Продължаваме да искаме от Китай по-бързи, редовни и надеждни данни за хоспитализации и смъртни случаи, както и по-всеобхватно вирусно секвениране в реално време“, допълни д-р Гебрейесус.

В данните, предоставени от Китайския център за контрол и превенция на заболяванията, не е отбелязан нов вариант или мутация с известно значение, уточниха от здравната организация.

В събота Великобритания се присъедини към нарастващия списък от държави, изискващи отрицателен Covid тест за пристигащите от Китай.

Пациенти в Шанхай са оставени на легла пред входа на спешното (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • gate io

    08 Май 2023

    Your article made me suddenly realize that I am writing a thesis on gate.io. After reading your article, I have a different way of thinking, thank you. However, I still have some doubts, can you help me? Thanks.

Реакции