<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133527" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Трифонов: Деп...

Кирил Петков: Мафията загуби коалиционния си партньор (видео)

13 Юни 2022
1 1987

“Когато тръгнахме по площадите, обещахме нулева толерантност към корупцията. През последните няколко месеца непрекъснато се опитвахме да спазим това обещание. Закони се бавеха – винаги от няколко човека от ИТН. Днес стана ясно, че този вододел е тук – между мафията и България на свободните хора, на тези, които разчитат, че държавата ще работи за тях”. Това заяви премиерът Кирил Петков на извънредна пресконференция на “Продължаваме Промяната”. 

“Искам да благодаря за огромната смелост на хората, които напускат парламентарната група на ИТН”, подчерта министър-председателят. И допълни: “Днес аз видях едни наистина смели хора, които знаят, че тяхната лоялност не е към задкулисния певец и неговия 20-годишен приятел Орлин Алексиев”. 

“Не сме мотивирали тези депутати. Вярваме, че в това НС има хора, които са господари на себе си. Те ще имат смелостта да застанат на страната на народа в битката му срещу мафията”. Това заяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев. 

По думите му държавата да се управлява от “диванчета и фотьойлчета”. Има хора, които ги е страх да влязат в НС и да положат клетва. “За мен е много радостно, че в българския парламент вече има депутати, които са готови да действат така, както им диктува съвестта и в името на народа. Надявам се да стават повече – и в този парламент, и във всички бъдещи парламенти”, коментира още Василев.

Петков: Мафията загуби коалиционния си партньор

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Милена

    13 Юни 2022

    Абсолютен малоумник си ти

Реакции