<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135673" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Митрофанова ...

Петков: Нито един дипломат не трябва да си позволява да поставя условия на независима България (видео)

01 Юли 2022
0 2098

“Нито един дипломат не трябва да си позволява да поставя условия на независима България”. Това коментира премиерът в оставка Кирил Петков по повод официалното решение на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова да повдигне въпроса за закриването на дипломатическата мисия пред властите в Москва.

Митрофанова официално предлага закриването на руското посолство у нас

„Мисля, че г-жа Митрофанова трябва да спре да се изявява по медиите. Нашите отношения с Русия трябва да продължат. Ние имаме история. Митрофанова се опитва да си играе със страховете на хората. Този тон не е продуктивен”, подчерта Петков, цитиран от NOVA.

Петков: Няма да се намалява подаването на газ към потребителите
Булфото

Той отбеляза, че 70 наистина е сериозна бройка, когато касае експулсиране на дипломати, но и оставащите у нас 43-ма служители на руското посолство също са много. „Ние имаме 12 души в Москва”, допълни министър-председателят.

По време на инспекция на интерконктора с Гърция Кирил Петков коментира и обявената преди часове номинация на Асен Василев за премиерския пост в евентуален бъдещ кабинет на „Продължаваме Промяната”. 

„Трябва да покажем, че няма пост, който да е по-важен от това да спасим България от криза. Василев има безупречна репутация, невероятна честност и аз ще съм горд да продължим работата си заедно”, каза той.

Следващата седмица партията му ще започне преговори за формиране на правителство. Очаква на масата да седнат и независими депутати.

По отношение на новата газова връзка премиерът в оставка подчерта, че кабинетът му е изпълнил обещанието си да има газ в тръбите до 1 юли. 

„Видях 42 бара напълнени тръби. Вече официално имаме алтернативно трасе. Това е истинската диверсификация. А азерският газ е в пъти по-евтин от този на „Газпром”, отбеляза Петков.

Петков: Нито един дипломат не трябва да си позволява да поставя условия на независима България

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции