<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115975" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Тръгнали са ...

Кирил Петков: Няма втора категория членки на НАТО, България е суверенна държава (видео)

21 Януари 2022
0 1530

“България е суверенна държава и отдавна сме направили своя избор, ставайки член на НАТО. Като такъв решаваме сами как да организираме отбраната на страната си в координация с нашите партньори”. Това заяви министър-председателят Кирил Петков от парламентарната трибуна, цитиран от NOVA.

Той уточни още, че Вашингтонският договор не предвижда втора категория страни членки, за които колективната отбрана да се ограничава в определен обем.

Кирил Петков: Няма втора категория членки на НАТО, България е суверенна държава (видео)
Булфото

Русия иска силите на НАТО да се изтеглят от България и Румъния

Премиерът бе извикан извънредно в НС заради днешната новина, че Русия иска силите на НАТО да напуснат Румъния и България, като част от предложенията си за гаранции за сигурността.

“Призоваваме Руската федерация да остане ангажирана в конструктивния диалог за деескалация на напрежението, както и да работи за по-сигурна Европа, основаваща се на върховенството на правото и стриктно прилагане на поетите международно-правни ангажименти”, посочи още премиерът.

Кирил Петков: Няма втора категория членки на НАТО, България е суверенна държава

Източник: NOVA

Видео: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции