<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122280" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия наложи ...

Петков: Заради Миг-овете даваме милиони на Путин (видео)

16 Март 2022
0 1735

Петков: Заради Миг-овете даваме милиони на Путин – това съобщи премиерът пред bTV.

Ситуацията е такава, че изтребителите МиГ-29 не могат да се ремонтират в Русия. Пълен абсурд е идеята машините да се изпращат там през някакви вторични компании. Това подчерта премиерът Кирил Петков пред журналисти на пункта за приемане на бежанци на „Дунав мост“.

Той направи този коментар с оглед предстоящото посещение на американския военен министър у нас. „Въпросът, който ще обсъдим, е и въпрос за нашата сигурност, за нашето небе. (…) Изпращаме стотици милиони към Путин. Въпросът е какво да направи така, че българското небе да бъде с достатъчна закрила и какво правим, че българските пилоти да запазят своите способности и да летят със самолетите, които в момента имаме“.

Войната в Украйна ни научи, че можем да бъдем чути, ако говорим в общ глас. Това подчерта Петков по отношение на европейската солидарност. „Ние не сме България в Алианса. Ние сме Алиансът, ние сме НАТО. Ние сме ЕС. Общата ни сигурност зависи от общите ни координирани действия“, отбеляза премиерът.

Според него България вече говори в един глас с ЕС и в Брюксел са разбрали нещо важно: „Нашата вътрешна борба срещу корупцията и общата ни борба срещу хибридните атаки и влиянието отвън е базирана на едни и същи хора“.

Петков: Заради Миг-овете даваме милиони на Путин

Журналист влезе в новините на руската телевизия с плакат “Спрете войната” (видео)

Вече регистрираме бежанците

Петков и вицепремиерът Калина Константинова инспектираха новите пунктове за първоначален прием на бежанци от Украйна. Структурите ще работят денонощно, като влизащите с валидни документи веднага ще бъдат регистрирани за временна закрила и насочени за настаняване, а освен това на място ще им съдействат и по линия на заетостта.

България стои като европейска граница с пълна готовност да поеме голям брой влизащи хора – няма просто някакви палатки, а е направено по систематичен начин, подчерта Петков, като по думите му сме сред първите в ЕС, където тази система е заработила.

Константинова добави, че първо се обучават полицаите на КПП как да издават документи на бежанците, след това – тези в близост до местата с голяма концентрация на украинци и после всички останалите ОДМВР у нас.

Петков: Заради миговете даваме милиони на Путин

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции