<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141778" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Забъркаха оп...

Пилоти на самолет заспаха и пропуснаха пистата за кацане на летището

20 Август 2022
0 2197

Пилоти на самолет заспаха и пропуснаха пистата за кацане на летището. Случката се разиграва на 11 км надморска височина. Трябвало да ги събудят, за да приземят безопасно самолета.

Мъж отказа да плаща винетка заради дупки по пътищата (видео)

Пилоти на самолет заспаха и пропуснаха пистата за кацане на летището

Въздушният трафик се опитал да се свърже с тях, след като преминали през точката на кацане на летището в Адис Абеба в Етиопия.

Пилотите в крайна сметка се събудили и приземили самолета от втори път, пише уебсайтът Aviation Herald. Сайтът публикува доклади за произшествия и инциденти от авиацията.

Конкретика

Екипажът на Ethiopian Airlines е спрян от последващи полети в очакване на разследване, съобщи държавното издание Fana.

Пътническият полет в понеделник излетя от суданското летище Хартум. Boeing 737, с капацитет 154 места, обикновено пътува по-малко от два часа по маршрута си между двете съседни страни.

Реакциите от заспиването на работа са изключително различни. От съчувствие към работния график на пилотите до шок, че това е реална ситуация, която се е случила във въздуха по време на работа.

Коментари

“Не бих хвърлил вината върху етиопския екипаж конкретно тук. Това е нещо, което може да се случи на всеки екипаж в света и вероятно се е случило… Вината е върху корпорацията и регулаторите”, гласи коментар в уебсайта на Aviation Herald.

Други видяха смешната страна на историята и коментираха в туитър: “Спането на работата достигна нови висоти!“

Авиационен анализатор в социалните медии нарече инцидента “дълбоко тревожен”.

“Умората на пилотите не е нищо ново и продължава да е една от най-значимите заплахи за безопасността във въздуха в международен план”, написа в туитър друг авиационният анализатор Алекс Мачерас.

Във видеото гледайте друг куриозен случай. В него обаче има приземяване. И то какво приземяване!

Пилоти на самолет заспаха и пропуснаха пистата за кацане на летището

Източник: “24 часа”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции