<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141840" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сблъсък межд...

Пилотите на самолет заспаха едновременно на 11 000 метра височина

22 Август 2022
0 244

Пилотите на самолет заспаха едновременно, докато управляваха полета на 11 000 метра височина, пише Aviation Herald.

Кой ли пътник не би предпочел да се унесе в сладък сън, вместо да се гърчи на тясната седалка в самолета по време на няколкочасов полет? И дори и да успее, от това не произтичат какви да е последствия. Но ако служителите, които трябва да останат будни, си го позволят, ситуацията би изглеждала застрашителна.

Ето колко часа ще е най-дългият полет в света без спиране (видео)

Пасажерите на полет 800 на “Боинг – 737” от Судан за столицата на Етиопия Адис Абеба са имали този рядък шанс миналата седмица. В дрямката си двамата пилоти на етиопските аеролинии са пропуснали момента да предприемат кацане на самолета.

От Контрола на въздушния трафик опитали няколко пъти безуспешно да се свържат с кабината. Всеки път пилотите пропускали обаждането, въпреки факта, че се намирали по местата си.

Вижте възстановка на самолетната катастрофа в Етиопия (видео)

Едва след като самолетът подминал пистата, автопилотът задействал алармата, която все пак успяла да разбуди пилотите.

Пилотите на самолет заспаха едновременно на 11 000 метра височина
iStock

От съобщението на става ясно дали пътниците са разбрали какво се случва с управлението на самолета им. В крайна сметка кацането е било успешно и с едва 25-минутно закъснение. А на двамата пилоти била дадена двучасова допълнителна почивка преди да се насочат към следващия полет.

Пилотите на самолет заспаха едновременно на 11 000 метра височина

Снимки: iStock

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции